Jasno
17°
Bratislava
Lea
29.4.2024
Cigarety, alkohol a ponožky: Colníci zadržali ženu s nelegálnym tovarom dvakrát za mesiac
Zdielať na

Cigarety, alkohol a ponožky: Colníci zadržali ženu s nelegálnym tovarom dvakrát za mesiac

Zdroj: TV JOJ

MICHALOVCE / Colníci zadržali ženu s nelegálnym tovarom dvakrát počas jedného mesiaca. Cigarety, alkohol a ponožky prevážala v tej istej dodávke.

Colníci zaistili 22 160 kusov cigariet, 49 litrov alkoholu a 8 627 párov ponožiek podozrivých z porušenia práva duševného vlastníctva. Príslušníci stanice Colného úradu Michalovce počas kontroly zastavili dodávkové vozidlo. V batožinovom priestore našli čierne igelitové vrecia s ponožkami známej značky. Počas kontroly vozidla aj batožiny s využitím služobného psa a okrem ponožiek našli aj alkoholické nápoje, liehovinu a cigarety. Ukryté boli v batožine, v sedadle a pod sedadlom. Neboli označené platnou slovenskou kontrolnou známkou.

"Vlastníctvo k nájdenému tovaru priznala jedna z cestujúcich," uviedla hovorkyňa Colného úradu Michalovce Jana Nimrichterová. Prvý prípad bol vyriešený superrýchlym konaním, skončil pre ženu 12-mesačným podmienečným trestom odňatia slobody a ochranným opatrením zhabania zaisteného tovaru. O necelé štyri týždne neskôr bola tá istá žena znova kontrolovaná príslušníkmi finančnej správy ako vodička tej istej dodávky.

Cigarety ukryla aj vo vankúši

Počas kontroly boli v batožine opäť nájdené cigarety, ponožky bielej, sivej a ružovej farby a 10 litrov alkoholu bez označenia platnou slovenskou kontrolnou známkou. Nimrichterová spresnila, že cigarety boli ukryté aj pod ručnou brzdou a vo vankúši. "Aj tento prípad bol realizovaný v superrýchlom konaní. Tentoraz jej bol za spáchaný trestný čin uložený tvrdší trest, nepodmienečný trest odňatia slobody v trvaní šiestich mesiacov a ochranné opatrenie zhabanie veci - cigariet a alkoholických nápojov," doplnila.

Colný úrad tiež rieši porušenie práva duševného vlastníctva; v prvom prípade oprávnená osoba už súhlasila s likvidáciou zaisteného tovaru.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy