Skoro jasno
16°
Bratislava
Na hraniciach colníci zhabali oblečenie s falošnými logami luxusných značiek
Zdielať na

Na hraniciach colníci zhabali oblečenie s falošnými logami luxusných značiek

ČUNOVO / Našité logo na lacných handrách z nich neurobia značkový kúsok, ktorým sa môžete chváliť. Priekupníci sa pokúšali na Slovensko previesť nelegálny tovar. Colníci za niekoľko minút odstavili hneď dve podozrivé dodávky.

Bratislavským colníkom sa predpoludním podarilo na hraničnom priechode Čunovo - Rajka zaistiť stovky nelegálnych módnych doplnkov. Pri bežnej kontrole na vstupe na Slovensko sa colníci zamerali na dodávku s rumunským evidenčným číslom.

"Jej vodiča, 31-ročného Rumuna, príslušníci finančnej správy vyzvali, aby sprístupnil ložný priestor a interiér vozidla," uviedla Drahomíra Adamčíková z Finančnej správy SR. Nachádzali sa v ňom kartónové škatule, v ktorých boli stovky druhov rôzneho oblečenia a doplnkov s vysačkami, nápismi a logami rôznych popredných svetových značiek. Odbornému oku colníkov neušlo, že by to mohli byť falošné výrobky. "Držiteľ tovaru nevedel predložiť žiadne doklady o pôvode a spôsobe nadobudnutia, prehlásil, že nimi nedisponuje," informovala Drahomíra Adamčíková. 

Na rovnakom mieste s krátkym časovým odstupom sa colníkom podarilo zastaviť dodávku s moldavským evidenčným číslom. V nej zaistili väčšie množstvo nelegálne prevážaného alkoholu. "Vodičom bol 27-ročný občan Rumunska, ktorý v aute ukrýval 25 fliaš alkoholu označeného moldavskou kontrolnou známkou. Nevedel preukázať pôvod a spôsob nadobudnutia týchto SBL," konštatovala Adamčíková. Všetok zaistený tovar skončil v colnom sklade. V najbližšom období bude pravdepodobne zlikvidovaný.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy