Skoro jasno
18°
Bratislava
Poškodenie produktovodu: Muži z Lotyšska chceli ukradnúť naftu
Zdielať na

Poškodenie produktovodu: Muži z Lotyšska chceli ukradnúť naftu

BRATISLAVA / Zavar. Takýto názov nesie policajná akcia v prípade pokusu o nelegálne kradnutie nafty z produktovodu. Policajti zverejnili detaily. Zadržali dvoch ľudí zo zahraničia, ktorí mali všetko premyslené.

Kriminálka mala o tom, že sa páchatelia v obci Kaplna pripravujú na nelegálne odoberanie pohonných hmôt vedieť už dlhšie. Bezpečnostné oddelenie Slovnaftu na základe snímačov v produktovode zistilo, že niekto potrubie pod zemou narušil. "V rámci úkonov boli vykonané domové prehliadky a iných priestorov vrátane miesta činu," uviedla hovorkyňa Krajského riaditeľstva policajného zboru v Bratislave Jana Šimunková. 

Okrem iného zaistili rôzne technické vybavenie, ktoré bolo určené na odčerpávanie paliva. Zdá sa, že na odčerpávanie boli precízne pripravení a vedeli čo robia. c Vak bol hadicou spojený s produktovodom. V zásobe ich mali ešte viac. "Vyšetrovaním bolo zistené, že naplnením vakov, ktoré sa na mieste činu nachádzali by prišlo k odčerpaniu motorovej nafty v objeme 63 700 litrov, čo predstavuje škodu približne 68 800 eur," informovala hovorkyňa. 

Kriminálka zadržala dvoch mužov. 53- ročný Igor a 48- ročný Mareks už čelia obvineniu zo zločinu krádeže v štádiu pokusu. Obaja pochádzajú z Lotyšska. "Takýto spôsob obohatenia láka aj medzinárodné skupiny, ktoré hľadajú príležitosti v rámci celého európskeho regiónu," uviedli v stanovisku od Slovnaftu. Na Slovensku riešia policajti takýto prípad prvýkrát, a preto sa snažili zaistiť čo najviac dôkazov. Vzdialenosť medzi produktovodom a miestom, na ktoré chceli Lotyši priviezť palivo sú medzi sebou vzdialené takmer dva kilometre. Obom páchateľom hrozí pobyt za mrežami na tri až desať rokov.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy