Jasno
16°
Bratislava
Lea
29.4.2024
Sergej Kucherenko je na slobode
Zdielať na

Sergej Kucherenko je na slobode

HRNČIAROVCE / Podnikateľ a exmanžel modelky Silvie Kucherenko je na slobode. Ústav v Hrčiarovciach nad Parnou opustil po 7 rokoch. Sergeja odsúdil Najvyšší súd ešte v júli 2017. Za ekonomickú trestnú činnosť mu vymeral 11 rokov.

​Podnikateľa s ukrajinskými koreňmi v decembri 2015 na základe európskeho zatykača zadržala rakúska polícia. Potom ako ho eskortovali na Slovensko, skončil vo väzbe. Sergej čelil obžalobe pre porušovanie povinností pri správe cudzieho majetku. Vinili ho z toho, že podpísal nevýhodné zmluvy a firme, ktorej šéfoval, spôsobil škodu za takmer 8 miliónov eur. "Nevykonával pôsobnosť konateľa obchodnej spoločnosti s odbornou starostlivosťou," povedal vtedajší prokurátor ÚŠP Maroš Žilinka.

"Cítim sa nevinný, nedopustil som sa konania, ktoré je mi kladené za vinu," povedal Sergej. Kucherenko označoval kauzu za umelo vykonštruovanú. Najvyšší súd mu napriek tomu vymeral 11 ročný trest za mrežami. Taktiež mu nariadil aby poškodenej spoločnosti zaplatil 7 miliónov eur.

Pojednávanie sa uskutočnilo cez telemost

Sergej Kucherenko vyšiel bránou väznice o jednej popoludní. Stalo sa tak pár hodín potom, čo rozhodovali o jeho väzbe. Kucherenko sa na pojednávanie pripojil cez telemost. Po siedmych rokoch dobrého správania súd jeho žiadosti vyhovel.

"Okresný súd Trnava uznesením zo dňa 12. apríla rozhodol, že odsúdeného podmienečne prepustil z výkonu trestu odňatia slobody. Uložil mu skúšobnú dobu v dobe 4 roky. rozhodnutie súdu je právoplatné," informovala Jana Kondákorová, hovorkyňa krajského súdu v Trnave. "My sme poukázali na to, že splnil podmienky, tým, že hodnotenie počas toho výkonu trestu mal 11x disciplinárnu odmenu, ani jedenkrát nebol disciplinárne potrestaný," uviedol advokát Dušan Grman.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy