Oblačno
17°
Bratislava
Svetozár
16.5.2024
Namiesto peňazí roky vo väzbe: Polícia dolapila bankomatových lupičov
Zdielať na

Namiesto peňazí roky vo väzbe: Polícia dolapila bankomatových lupičov

Zdroj: fb:policia sk

TRENČÍN / Policajti chytili mužov robiacich nájazdy na bankomaty. Momentálne sú v cele policajného zaistenia a čakajú na rozhodnutie súdu.

Podľa polície bol prvý z prípadov zaznamenaný v obci Pruské. V nočných hodinách dvaja páchatelia vyrezali otvor pod miestom slúžiacim na vkladanie karty do bankomatu. Následne vykonali úpravu kabeláže za účelom dosiahnutia získania finančnej hotovosti. Ku krádeži však nakoniec nedošlo a páchatelia z miesta činu ušli. V tom čase sa v bankomate nachádzala finančná hotovosť vo výške 105-tisíc eur.

Dva dni nato sa rovnakým spôsobom pokúsili vykradnúť bankomat v obci Čachtice. V tomto bankomate sa nachádzala hotovosť vo výške približne 140-tisíc eur.

Obaja muži boli zadržaní políciou, momentálne sú umiestnení v cele policajného zaistenia. Za skutok v obci Pruské čelia obvineniu zo zločinu krádeže spáchanej v štádiu pokusu v súbehu s prečinom poškodzovania cudzej veci. Za skutok v obci Čachtice, vyšetrovateľ Krajského riaditeľstva PZ v Trenčíne vzniesol obvinenie zo zločinu krádeže spáchanej v štádiu pokusu, v súbehu s prečinom poškodzovania cudzej veci.

Podaný bol aj podnet na podanie návrhu na vzatie obvinených do väzby. V prípade dokázania viny mužom hrozí trest odňatia slobody na 10 až 15 rokov.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy