Jasno
25°
Bratislava
Lesana
5.5.2024
Muž narazil dodávkou do rodinného domu a spôsobil únik plynu
Zdielať na

Muž narazil dodávkou do rodinného domu a spôsobil únik plynu

NACINA VES / Ukrajinského vodiča premohla v piatok 12. apríla ráno za volantom únava a zaspal. Autom narazil do oplotenia domu a poškodilo aj plynovú prípojku. Unikajúci plyn bolo cítiť aj počuť. Okrem plynárov museli zasahovať aj hasiči, aby zabránili možnému výbuchu.

"Silná rana, začalo syčanie plynu. Som zobudil svoju mamu a som rýchlo bežal budiť susedov," opísal majiteľ domu. Vodič vyletel z cesty a skončil v oplotení rodinného domu. Hneď po zrážke začal z miesta nehody unikať plyn. "Mňa zobudil náraz, pozrel som sa dodávka, syčí a hneď som bežal. Cítil som plyn, to syčí, to počujete," povedal majiteľ domu. "Poškodením prípojky došlo k masívnemu úniku plynu. Jednotka skrápala okolie, aby nedošlo k jeho výbuchu," informoval Peter Šimko, veliteľ zásahu HAZZ v Michalovciach. 

Na miesto dorazili aj plynári, ktorí odpojili od plynu desiatky domácností. S postupným obnovovaním dodávok plynu začali ihneď po oprave poškodenej prípojky. "Privolaný pracovník SPP distribúcie zabránil ďalšiemu úniku uzatvorením uzáveru na miestnej distribučnej sieti, čím bola prerušená distribúcia plynu pre 98 domácností a 8 maloodberateľov," informoval Milan Vanga, hovorca SPP. "Bolo šťastie, že sa nechytilo nič, lebo vysoký tlak plynu tu je," povedal majiteľ domu. 

Nie je to prvé auto, ktoré nabúralo do plota domu

Vodič dodávky priznal, že za volantom zaspal. Následkom toho stratil nad vozidlom kontrolu, prešiel do protismeru a narazil do oplotenia domu. "Mladý chlapec z Ukrajiny viezol nejaký náklad. Pri ňom všetci svätí stáli, aj pri nás," uviedol majiteľ domu. "Vodič bol podrobený dychovej skúške, jej výsledok však prítomnosť alkoholu v jeho dychu nepotvrdil," informovala Lenka Ivanová, hovorkyňa Krajského riaditeľstva Policajného zboru v Košiciach. 

Celá predná časť havarovaného vozidla zostala úplne zdemolovaná. Hlavu v smútku má však aj majiteľ domu, ktorému plot zničil už nejeden vodič. "Pred štyrmi rokmi jedna pani tu a potom išiel tiež nejaký Ukrajinec na superbe a zaspal a toto zroloval všetko," dodal majiteľ domu. "Po zadokumentovaní tejto dopravnej nehody policajti začali trestné stíhanie pre trestný čin poškodzovania a ohrozovania prevádzky všeobecne prospešného zariadenia," doplnila Ivanová. 

Súvisiace články

Najčítanejšie správy