Zatiahnuté
21°
Bratislava
Žigmund
2.5.2024
Hádka dvoch kolegov vyústila do krvavého napadnutia nožom
Zdielať na

Hádka dvoch kolegov vyústila do krvavého napadnutia nožom

NOVÁ BAŇA / Útok nožom na ulici. Predchádzala tomu hádka dvoch kolegov v Novej Bani. Útočníka zadržali policajti na parkovisku pred obchodom a odviedli ho na oddelenie. Zranený tridsiatnik skončil v nemocnici v Žiari nad Hronom.

Incident sa odohral pred obchodom v Novej Bani, ľudia počuli hádku dvoch mužov. Najskôr sa hádali, hlučná výmena názorov medzi dvomi kolegami z práce ale nečakane vyeskalovala útokom nožom. Ten vytiahol jeden z mužov. "Páchateľ nožíkom zaútočil na poškodeného muža, ktorý sa bránil a spôsobil mu rezné poranenia. Útoku predchádzala slovná hádka, ale presné príčiny prečo ku skutku došlo polícia vyšetruje," informovala Mária Faltániová hovorkyňa Krajského riaditeľstva Policajného zboru v Banskej Bystrici. 

Odohralo sa to pred očami ľudí, ktorí prišli nakupovať, hneď preto volali pomoc. Policajné oddelenie je na vedľajšej ulici, policajti tam teda boli rýchlo a útočníka zadržali. "Kriminálka tam bola, do noci to bolo opáskované to miesto," opísala svedkyňa. 

Zraneného tridsiatnika, ktorého útočník porezal na viacerých častiach tela previezli záchranári do nemocnice v Žiari nad Hronom. "Pacient bol napadnutý nožom čím mu bolo spôsobené značné poranenie predkolenia a predlaktia, s poškodením svalov. Uvedené poranenia si vyžiadali ošetrenie cestou chirurgického urgentu," uviedla Eva Peterová, hovorkyňa Agel SK. 

Rezné rany mu lekári zašili, jeho stav našťastie vážny nie je, z nemocnice ho preto prepustili do domáceho ošetrenia. Okolnosti útoku aj to čo mu predchádzalo vyšetruje polícia. "Polícia v Novej Bani začala trestné stíhanie pre prečin výtržníctvo," uviedla Mária Faltániová.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy