Zatiahnuté
14°
Bratislava
Žigmund
2.5.2024
Smetiar v akcii: Vodič zdemoloval osobné auto a poškodil ďalších osem
Zdielať na

Smetiar v akcii: Vodič zdemoloval osobné auto a poškodil ďalších osem

LEDNICKÉ ROVNE / Smetiarske auto narazilo do ôsmych vozidiel zaparkovaných popri ceste. Stalo sa to v Lednických Rovniach. Našťastie sa to zaobišlo bez zranení. Z jedného auta zostala len kopa šrotu.

Kedysi to bol Peugeot. Pri pohľade na to, čo z neho po náraze do stĺpa zostalo, zamrazilo všetkých, čo prechádzali okolo. Ak by v tomto aute v čase nárazu niekto sedel, šancu na prežitie by nemal.

Vodič nákladného auta narážal do áut na krajnici aj na parkovisku. Celkovo ich 7 poškodil jedno zničil úplne. ​"Vodič smetiarskeho automobilu sa dostatočne nevenoval vedeniu vozidla a nesledoval situáciu v cestnej premávke. Dychová skúška vodiča smetiarskeho vozidla bola negatívna. Polícia vec riešila ako škodovú udalosť, pričom vodičovi bola na mieste uložená bloková pokuta," informovala Katarína Kuzmová, hovorkyňa Krajského riaditeľstva Policajného zboru v Trenčíne.

V nákladnom aute sa viezli aj šoférovi dvaja kolegovia. Starý Peugeot im zrejme zachránil životy. "Keďže stál pred tým stĺpom, tak vlastne to zachránilo aj život tým spolujazdcom, pretože ho skrčilo a ten ťažký kolos zastavilo pred tým stĺpom," uviedol Blahoslav, majiteľ zdemolovaného auta.

Oslovili sme aj firmu, ktorá je zamestnávateľom šoféra, ktorý kolíziu spôsobil. V písomnom stanovisku uviedli, že ich škody, ktoré ich šofér spôsobil, veľmi mrzia. "Ja som mu povedal - vykašľať sa na plechy aj na auto. Obrovské šťastie, že tu nikto nešiel, pretože je tu zdravotné stredisko. Povedal som mu - dnes si otvor fľašku vína, druhýkrát si sa narodil. Toto, čo tu je, je vec poisťovne ale najcennejší je život," doplnil Blahoslav. Vodič smetiarskeho auta dostal pokutu, polícia celú vec uzavrela ako škodovú udalosť.​

Súvisiace články

Najčítanejšie správy