Jasno
20°
Bratislava
Lea
29.4.2024
Dlhoročný policajt mal okrádať štát: Na kolkoch zarobil tisíce eur
Zdielať na

Dlhoročný policajt mal okrádať štát: Na kolkoch zarobil tisíce eur

SVIDNÍK / Dopravný policajt má problém. Peniaze za kolky nekončili totiž v štátnej pokladnici, ale v jeho peňaženke. A nešlo o drobné. Policajná inšpekcia hovorí o tisíckach eur. Obvinili preto vedúceho pracovníka Okresného riaditeľstva polície vo Svidníku. Podľa zdroja televízie JOJ si uniformu obliekal vyše 20 rokov.

​V policajnom zbore nebol žiadnym nováčikom

Podľa zdroja televízie JOJ sa v úlohe páchateľa ocitol policajt, ktorý uniformu obliekal viac ako dve desiatky rokov. Prípad vyšetruje Úrad inšpekčnej služby Ministerstva vnútra. Vyšetrovateľ už muža obvinil zo zneužitia právomoci verejného činiteľa. Muž bol zaradený na Okresnom riaditeľstve polície vo Svidníku, konkrétne na dopravnom inšpektoráte. "Príslušníci Úradu inšpekčnej služby zistili, že obvinený mal prijať peniaze od občanov za správne poplatky (kolky), ale tie nezaplatil, peniaze si nechal pre vlastnú potrebu," informovala Andrea Dobiášová, hovorkyňa Úradu inšpekčnej služby. 

Mal prístup do evidenčného systému 

Darilo sa mu to aj vďaka tomu, akú pozíciu zastával. Podľa zistení inšpekcie išlo o vedúceho pracovníka a ten mal prístup do evidenčného systému. V ňom žiadosť občana zadal, ako finančne uhradenú. "Minimálne v 60 prípadoch za vodičské oprávnenie a v 29 prípadoch za zmeny v evidencii motorových vozidiel," dodala Dobiášová. 

Stíhaný je na slobode

Dnes už uniformu neoblieka. Podľa zdroja televízie JOJ je už niekoľko týždňov v civile. Hovorili sme s ním telefonicky. To, že sa jeho dlhoročná cesta v polícii napokon skončila trestným stíhaním jeho samého, komentovať nechcel. "Nie, nebudem s Vami rozprávať o tom. Ďakujem, dopočutia," povedal obvinený expolicajt. "Týmto konaním mal dopravák spôsobiť štátu škodu vo výške približne 6-tisíc eur," ozrejmila Dobiášová. 

Súvisiace články

Najčítanejšie správy