Jasno
22°
Bratislava
Lea
29.4.2024
Súdny proces v prípade zrazených hasičov na bicykli pokračuje
Zdielať na

Súdny proces v prípade zrazených hasičov na bicykli pokračuje

ZVOLEN / Prípad tragickej nehody, pri ktorej prišli o život dvaja hasiči, sa dostal na Okresný súd vo Zvolene. Nehoda sa stala v lete 2022 pri obci Sása. Hasiči boli na výcviku na Lešti a v čase voľna sa boli previezť na bicykloch.

​Pre príbuzných Michala a Juraja je to stále ťažké. Aj napriek tomu vycestovali na súd do Zvolena, kde si na lavicu obžalovaných sadol zvolenský podnikateľ. "Je to hrozné keď, matka zostane s deťmi v podnájme a robí všetko preto, aby tie deti nejako vychovala," opísal Marián Oravkin, brat obete. 

Obaja hasiči boli na výcviku na Lešti, v čase voľna si vyšli na bicykle. Obžalovaný podnikateľ do nich narazil autom na ceste pri obci Sása. "Nie je týždňa ani dňa, aby som naňho nemyslel," povedal Pavel Babeľa, strýko obete. "Večne vysmiaty chlapec. Stále je to ťažké," dodal brat obete. 

Proces sa v pondelok 8. apríla  nikam nepohol, odročili na koniec mája. Obhajoba totiž namietala nezákonnosť obžaloby a to pre obsahové náležitosti. Sudca pojednávanie odročil, aby boli vyriešené procesné otázky. Samotný obžalovaný, ktorý na zvolenský súd prišiel, nechcel okolnosti nehody komentovať. "Nechcem sa vyjadrovať a poburovať verejnosť," uviedol obžalovaný podnikateľ. 

Prokurátor mu kladie za vinu prečin usmrtenia a hrubé porušenie dopravných predpisov. "Je pripravený riešiť aj otázky náhrady škody. Mrzí ho to, je z toho nešťastný," uviedol Ľubomír Hežďovič, obhajca obžalovaného. V prípade dokázania viny mu hrozí štvor až desaťročný trest.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy