Zatiahnuté
13°
Bratislava
Galina
3.5.2024
Tragická nehoda na strednom Slovensku: Hasičov na bicykloch zrazilo auto, dvaja z nich zomreli
Zdielať na

Tragická nehoda na strednom Slovensku: Hasičov na bicykloch zrazilo auto, dvaja z nich zomreli

SÁSA, ZVOLEN / Pri obci Sása na strednom Slovensku prišli v pondelok, 18. júla, večer o život dvaja hasiči. Boli na výcviku vo vojenskom priestore Lešť a podvečer v čase osobného voľna sa išli previezť na bicykloch.

​Nehoda sa stala na úzkej ceste pri Sáse, ktorá je plná neprehľadných zákrut. Veľké terénne auto, ktoré šoféroval starší vodič, zo zatiaľ neznámych príčin narazilo do cyklistov. Na ceste bola v tom čase skupina 4 hasičov, ktorí sú na Lešti na výcviku a podvečer sa išli bicyklovať. Auto zachytilo až dvoch z nich. Na mieste zasahovali všetky záchranné zložky. Pomôcť zo všetkých síl sa snažili svojim kolegom. No žiaľ, zranenia boli príliš vážne, obaja muži im podľahli na mieste.

Do Sásy letel aj záchranársky vrtuľník z Banskej Bystrice, posádka bola pripravená na prevoz zranených do nemocnice. Žiaľ, naspäť sa vracal vrtuľník bez pacientov.

Po nehode prišiel na miesto aj hasičský prezident Pavol Mikulášek, hasičský a záchranný zbor vyjadril v tlačovej správe pozostalým a kolegom úprimnú sústrasť. Udalosť je rana pre celý zbor. Okolnosti tejto nečakanej tragickej udalosti bude vyšetrovať polícia, za pomoci znalcov z odboru dopravy a zdravotníctva.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy