Zatiahnuté
24°
Bratislava
Lesana
5.5.2024
Kým ma neoslobodíte, neoholím sa, tvrdí muž obvinený zo znásilnenia
Zdielať na

Kým ma neoslobodíte, neoholím sa, tvrdí muž obvinený zo znásilnenia

LUČENEC / Na súde v Lučenci sa opäť pojednávalo v prípade zločinov znásilnenia a vydierania. Okresný súd už síce uznal Petra S. za vinného, no ten sa odvolal. Krajský súd vec vrátil a znalec vypracoval ďalší posudok. Neprávoplatne odsúdený muž sa odmieta oholiť a ostrihať, kým neskončí na slobode.

43-ročný Peter je väzobne stíhaný už takmer 2 roky. Trestné oznámenie na neho podala žena, s ktorou mal niekoľko týždňový tajný románik. On sa zamiloval, ona bola zadaná. Pohlavný styk mali päťkrát, ten štvrtý žena označila za znásilnenie. Peter ju tiež mal vydierať zverejnením vzťahu, ak sa s ním ďalej nebude stretávať. Počas pojednávaní vypovedalo množstvo svedkov, poškodená, aj znalci. Jeden z nich navrhol sexuologickú liečbu ústavnou formou.

Okresný súd ho uznal vinným z obidvoch zločinov

"Odsudzuje sa na úhrnný trest odňatia slobody na 7 rokov a 6 mesiacov nepodmienečne," povedal sudca OS Lučenec. Peter sa odvolal, krajský súd vec vrátil do Lučenca. Muža eskortovali z väzby, pôsobil neupravene. Kým ho vraj neoslobodia, dovtedy sa neostrihá, ani neoholí. Opäť chcel dokázať svoju nevinu a to aj čítaním rôznych správ zo súkromnej komunikácie s poškodenou. Taktiež žiadal prehrať aj rôzne hlasové nahrávky. Ľudí či poškodenú si pravdepodobne nahrával bez ich súhlasu.

Peter viackrát počas pojednávaní hrubo urazil prokurátora, vyšetrovateľku, či znalcov. Na viacerých podal aj trestné oznámenie, dokopy ich bolo zatiaľ 51. Poškodená vraj všetkých oklamala a zmanipulovala. Označil ju za sociopata. Sudca by chcel na ďalšom pojednávaní vyhlásiť rozsudok. Odznejú záverečné reči. Obžalovaný však naposledy rozprával viac ako 13 hodín. Ak sa situácia zopakuje, je možné, že sudca bude musieť pojednávanie opäť odročiť.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy