Skoro jasno
23°
Bratislava
Lesana
5.5.2024
Kukláči prepadli hľadaných zločincov: Z pandemickej pomoci ukradli 600 miliónov eur
Zdielať na

Kukláči prepadli hľadaných zločincov: Z pandemickej pomoci ukradli 600 miliónov eur

BRATISLAVA / Medzinárodne hľadaní zločinci v putách. Kukláči v Bratislave zadržali hlavu gangu aj s kumpánmi. Užívali si extrémny luxus a z kovidových dotácií ukradli stovky miliónov eur. V policajnej cele teraz čakajú na súd

​Kukláči si prišli po skupinu kriminálnikov, ktorí sa mali poriadne nabaliť na pandémii. Z fondov Európskej únie vytiahli 600-miliónov eur. "Osoby boli hľadané pre závažnú trestnú činnosť, ktorá sa týka finančných záujmov Európskych spoločenstiev, legalizácie prímov z trestnej činnosti, falšovanie a pozmeňovanie verejných listín a obchodovanie s nimi," uviedla hovorkyňa Prezídia Policajného zboru Denisa Bárdyová.

Zhabali aj luxusné majetky

Taliana, ktorý mal byť hlavou skupiny, zadržali kukláči v jednom z najluxusnejších hotelov v Bratislave. V putách skončila aj jeho priateľka z Ukrajiny. Po tretieho obvineného si prišlo ozbrojené komando do prenajatého bytu. Ide o občana z Nemecka. Mužov vypátrali príslušníci Oddelenia cieľového pátrania Národnej centrály osobitných druhov kriminality Prezídia Policajného zboru. "V spolupráci s príslušníkmi PPÚ KR PZ Bratislava zadržali na základe európskych zatýkacích rozkazov tri osoby," doplnila Bárdyová.

Okrem trojice policajti zhabali aj naozaj luxusné majetky. Zahraničný portál Politico cez svoje kontakty v talianskej polícií zistil, že gangu zhabali autá ako Lamborghini, Porsche či Audi. Okrem toho aj kopu šperkov, drahé hodinky, zlato, klenoty, ale aj nehnuteľnosti.

Špinavé peniaze mala skupina preprať cez kryptomeny a rôzne spoločnosti v krajinách Európskej únie. "Na všetky tri osoby podal prokurátor návrh na vzatie do predbežnej väzby," doplnila prokurátorka a hovorkyňa Krajskej prokuratúry Bratislava Gabriela Kováčová. O väzbe pre trojicu obvinených bude súd rozhodovať cez víkend. 

Súvisiace články

Najčítanejšie správy