Polojasno
17°
Bratislava
Lesana
5.5.2024
Opití členovia komisie a bitky. Pre takéto prípady polícia prijala viacero opatrení
Zdielať na

Opití členovia komisie a bitky. Pre takéto prípady polícia prijala viacero opatrení

BRATISLAVA / Polícia prijala pred druhým kolom volieb hlavy štátu viacero opatrení. Viac policajných hliadok bude v teréne nielen pred voľbami a počas nich, ale aj po ich ukončení.

"Na pokojný priebeh prezidentských volieb bude dohliadať dostatočný počet síl a prostriedkov Policajného zboru. Bezpečnostnú situáciu v súvislosti s ich konaním priebežne vyhodnocujeme a prijímame adekvátne opatrenia na zabezpečenie nerušenej prípravy a samotného konania volieb," priblížila Zuzana Hrabovská z odboru komunikácie a prevencie Prezídia Policajného zboru.

Asi o najväčší volebný škandál v prezidentských voľbách sa postaral chlap z východného Slovenska takto pred piatimi rokmi. S dvomi promile v krvi sa rozhodol, že ukradne volebnú schránku. Zapečatenú papierovú škatuľu potom pred volebnou miestnosťou hodil o zem. Škandály sprevádzajú takmer každé voľby. Či už parlamentné alebo prezidentské. Pred pár týždňami prišlo tiež k pár incidentom. V bratislavskej Petržalke odvolaný člen volebnej komisie sa nevedel vyrovnať s tým, že ho odvolali a už tam preňho nebolo miesto. V takom Bernolákove zas predseda komisie nafúkal. A vôbec nie málo - 1,32 miligramov. 

Policajti sa budú zameriavať najmä na ochranu verejného poriadku

Takisto budú dohliadať na ochranu života, zdravia, bezpečnosti osôb a majetku. Na pokojný priebeh volieb budú dohliadať motorizované aj pešie policajné hliadky, v teréne budú príslušníci kriminálnej polície v civilnom odeve. "V prípade potreby sú pripravení pyrotechnici a špeciálne policajné útvary," doplnila.

Policajti budú venovať pozornosť aj volebným miestnostiam, aby nedošlo k ich poškodzovaniu. "V objektoch, kde sa budú konať voľby, vykonajú špeciálne vyškolení policajti so psami pyrotechnické prehliadky. Pod drobnohľadom polície budú sídla okrskových, okresných volebných komisií, sídlo Štátnej komisie pre voľby a kontrolu financovania politických strán a aj ďalšie miesta, kde by mohlo dôjsť k porušeniu zákona," dodala Hrabovská.

Akékoľvek informácie o prípadoch možného narušenia prípravy a priebehu volieb, verejného poriadku, podozrenia zo spáchania priestupku alebo trestného činu je potrebné bezodkladne oznámiť na najbližší útvar Policajného zboru alebo na bezplatné číslo polície 158. Druhé kolo prezidentských volieb sa uskutoční v sobotu 6. apríla.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy