Skoro jasno
21°
Bratislava
Zničím firmu a teba zabijem, vyhrážal sa agresor. Zasiahnuť musela polícia
Zdielať na

Zničím firmu a teba zabijem, vyhrážal sa agresor. Zasiahnuť musela polícia

HORNÝ ZEMPLÍN / Zničím firmu a teba zabijem. Tieto slová adresoval agresívny muž majiteľovi prevádzky na Hornom Zemplíne. V ruke mal nôž a zasiahnuť musela policajná hliadka.

Incident sa odohral na Hornom Zemplíne. Agresor sa majiteľovi firmy vyhrážal, že ho zabije, zničí a podpáli mu firmu. Napätie aj strach o život stupňoval nôž, ktorý muž v tom čase držal v ruke.

​Vyhrážanie zašlo až tak ďaleko, že majiteľ privolal policajnú hliadku. Muža zadržali a umiestnili do cely policajného zaistenia. Polícia začala trestné stíhanie pre trestný čin nebezpečné vyhrážanie. "Na základe získanej dôkaznej situácie bol následne z tohto skutku obvinený," priblížila Jana Ligdayová, hovorkyňa Krajského riaditeľstva Policajného zboru v Prešove

S majiteľom firmy sme sa stretli osobne. Mimo záznam nám povedal, že obvinený bol v tom čase pod značným vplyvom alkoholu. Aj preto jeho správanie a nôž v ruke uňho vyvolali obavy o život. "Skrátené vyšetrovanie bolo vykonané v takzvanom superrýchlom konaní a bol podaný návrh na podanie obžaloby," uviedla Ligdayová.

Po niekoľkých dňoch strávených v cele policajného zaistenia muža predviedli pred sudcu. "Sudca pre prípravné konanie rozhodol trestným rozkazom, ktorým uznal obvineného za vinného z prečinu nebezpečné vyhrážanie, za čo mu súd uložil podmienečný trest odňatia slobody v trvaní 6 mesiacov s určenou skúšobnou dobou v trvaní 1 roku," informovala Ivana Petrufová, hovorkyňa súdov v Prešovskom kraji. 

Súd mu zároveň uložil trest zhabania zaistenej veci, ktorej vlastníkom sa stáva štát. Trestný rozkaz je právoplatný.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy