Skoro jasno
18°
Bratislava
Lesana
5.5.2024
Do školy sa už po prázdninách nevrátili. Tínedžeri vydierali a olúpili rovesníkov
Zdielať na

Do školy sa už po prázdninách nevrátili. Tínedžeri vydierali a olúpili rovesníkov

BRATISLAVA / Do školskej lavice sa po prázdninách nevrátili. Bratislavskí tínedžeri sa dostali do poriadnych problémov. Rovesníkov vydierali a olúpili. Dokonca vytiahli zbraň či slzný sprej.

Jeden má 14 a druhý 15 rokov, no napriek nízkemu veku čelia vážnym obvineniam. "Martin B. (14) a Jozef L. (15), obaja z Bratislavy, čelia obvineniu zo zločinu lúpeže spáchaného formou spolupáchateľstva a zločinu vydierania," informovala Jana Šimunková, hovorkyňa Krajského riaditeľstva Policajného zboru v Bratislave.

​Rovesníkovi sa vyhrážali, že ak im nedonesie peniaze, zabijú ho. Podľa informácií TV JOJ pritom išlo len o pár eur. Chlapci si vytipovali aj ďalšiu obeť. Okrem vyhrážok ale vytiahli aj airsoftovú pištoľ a slzný sprej. Potom mu ukradli kapsičku, ktorú mal prehodenú cez plece, a dali sa na útek.

Policajtom však dlho neutekali. Dvojicu chytili už na druhý deň. "Po vykonaní potrebných úkonov boli prevezení do cely policajného zaistenia. Zo strany vyšetrovateľa Okresného riaditeľstva PZ v Bratislave IV bol spracovaný podnet k ich väzobnému stíhaniu," priblížila Šimunková.

Policajti upozorňujú, že už aj 14-ročné deti sú trestnoprávne zodpovedné a môžu skončiť vo väzení. Netreba zabúdať na to, že aj keď išlo o atrapu zbrane, ide o trestný čin. Dvojica mladíkov je aktuálne v policajnej cele a čaká na to, kedy sa postaví pred sudcu. 

Súvisiace články

Najčítanejšie správy