Jasno
15°
Bratislava
Hermína
6.5.2024
Tínedžer sa v škole predávkoval liekmi. Matka tvrdí, že ho žiaci šikanujú
Zdielať na

Tínedžer sa v škole predávkoval liekmi. Matka tvrdí, že ho žiaci šikanujú

PRESEĽANY / Žiak (15) sa počas vyučovania priotrávil. Zjedol väčšie množstvo tabletiek, ktoré si doniesol z domu. Stalo sa to v Základnej škole v Preseľanoch. Mama chlapca nie je spokojná s postupom školy. Tvrdí, že zareagovali neskoro, ale aj to, že syna tam šikanujú. Richard v nemocnici bojoval o život a lekárom sa ho podarilo zachrániť.

​"On ráno predtým plakal a prosil, aby do tej školy nešiel, on to tam nezvláda," povedala Ľudmila Šišková, mama Richarda. Chlapec nemá dobrú dochádzku ani známky, mama preto trvala na tom, že do školy ísť musí. Z domu si zobral tabletky, ktorými sa priotrávil. Rodičom zavolal riaditeľ školy, aby si prišli po syna.

Chlapec pri prevoze skolaboval

"Riaditeľ mi ho odovzdával so slovami, že je pod vplyvom omamných látok a mám ho dať doma vyspať," priblížila matka Richarda. Richard ledva stál na nohách. Podľa slov Ľudmily riaditeľ dobehol ešte k autu a povedal, že chlapec pojedol lieky. Syn o pár minút mame v aute skolaboval. "Začali sa mu v aute oči prevracať, zvláštne pohyby mal. Ja som sa naplašila a som ho z auta ani nevyťahovala. Sme čakali 14 hodín najhorších, že sa preberie," ozrejmila pani Šišková. 

Chlapec napokon prežil a je na psychiatrii. Mama nechápe prečo v škole nezavolali hneď záchranku, keď videli, že niečo nie je v poriadku. "Volám záchranku poskytnem prvú pomoc a nie nechám ho na lavici spať," dodala pani Šišková. 

Mali sa mu v škole vysmievať

Na kameru sa riaditeľ školy k tomuto prípadu vyjadrovať nechcel. Mimo nej nám však povedal, že ako škola urobili všetky opatrenia tak ako mali. Pre objektivitu treba povedať, že s chlapcom sú problémy a hrozí mu polepšovňa. Mama, hovorí o tom, že za všetkým je situácia v škole, kde Richarda šikanujú. "Deti si z neho srandu robia a vykrikujú, že by mal byť v polepšovni," priblížila mama. 

Zriaďovateľom ZŠ je obec. O situáciu s Richardom sa zaujíma aj starosta, ktorý požiadal riaditeľa o vysvetlenie. "Táto situácia ma veľmi mrzí ak sa to stalo tak, ako mám informácie. Uvidím či sa potvrdia," uviedol Daniel Šiška, starosta obce. Celý prípad aj naďalej skúmajú a o všetko sa zaujíma aj polícia. "Prijali sme trestné oznámenie, ktoré preverujeme," informovala Viktória Borloková, hovorkyňa KR PZ v Nitre.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy