Polojasno
12°
Bratislava
Lea
29.4.2024
Takýto nález muž nečakal: Z výhodného šrotu sa vykľula mína
Zdielať na

Takýto nález muž nečakal: Z výhodného šrotu sa vykľula mína

SAČUROV / Zo železného šrotu sa vykľula nebezpečná vec. Mladý muž z obce Sačurov, v okrese Vranov nad Topľou, našiel kovový a celkom ťažký predmet. Hneď mu v hlave skrsla myšlienka zaujímavého zárobku v zberných surovinách. Ako sa neskôr ukázalo, išlo o delostreleckú mínu.

​Stalo sa to v dopoludňajších hodinách blízko tamojšej osady. Na tiesňovú linku oznámil mladý, len 24 ročný oznamovateľ, že na poli smerom na obec Davidov našiel podozrivý predmet, ktorý chcel pôvodne odniesť do zberu. "On ju našiel niekde tu na poli. Myslel si, že železný šrot," uviedol nálezcov starý otec.

"Bol presvedčený, že našiel železný šrot. Neskôr mu bolo inou osobou vysvetlené, že môže ísť aj o muníciu," doplnila hovorkyňa Krajského riaditeľstva Policajného zboru v Prešove Jana Ligdayová. Neznámy predmet tak nálezca radšej položil na zem a následne po telefonáte na tiesňovú linku počkal na policajnú hliadku.

Išlo o delostreleckú mínu

Podozrivý predmet tak napokon neskončil v zberných surovinách ale v rukách policajného pyrotechnika. "Ten určil, že ide o vojnovú muníciu, konkrétne o delostreleckú mínu," doplnila policajná hovorkyňa.

Polícia varuje a upozorňuje, aby ľudia boli ostražití a nepodceňovali akékoľvek podozrivé predmety. Mohli byť totiž muníciou alebo jej súčasťou. "Ide o veľmi nebezpečné situácie, ktoré môže mať nežiadané dôsledky na naše životy a na naše zdravie," dodala Ligdayová.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy