Jasno
14°
Bratislava
Jaroslav
27.4.2024
Šíriteľka poplašných správ ide do väzby: V banke nahlasovala bomby
Zdielať na

Šíriteľka poplašných správ ide do väzby: V banke nahlasovala bomby

POVAŽSKÁ BYSTRICA / 26-ročná Marta zo Skalky nad Váhom si na Považsko-bystrickom súde vypočula svoj rozsudok za šírenie poplašnej správy. Za svoje objekty si vybrala banky. Policajtom sa ju podarilo usvedčiť.

​Mladá žena, ktorá sa posadila na lavicu obžalovaných, vedela, že jej hrozí až 8 rokov väzenia. Rozhodla sa teda, že radšej prizná svoju vinu. "Bol to skrat, neviem to vysvetliť. Mrzí ma to, uvedomila som si svoju chybu," povedala. Za jej chybu označuje aj telefonát na tiesňovú linku. "Na telefónnej linke 112 hovoril ženský hlas operátorovi, že v banke v Trenčíne sa nachádza bomba," priblížila hovorkyňa KR PZ Trenčín Katarína Kuzmová.

Neskôr zalarmovala aj pyrotechnikov na celom Slovensku. "Nasledujúci deň zavolala znovu. Hovorila, že v banke je bomba," dodala Kuzmová. "Mala som problém s bankami. Som hudobná skladateľka, mám účet v zahraničnej banke. Slovenské mi ho odmietli vyplatiť," tvrdí obvinená. 

Žena bola už v minulosti obvinená za podobný trestný čin

Už ako študentka bola obvinená za nahlásenie bomby v strednej školy, kde chodila. No súd ju vtedy spod obžaloby oslobodil. Teraz sa trestu nevyhla. "Okresný súd Trenčín obžalovanú uznal za vinnú zo spáchania pokračovacieho zločinu šírenia poplašnej správy, za čo jej uložil trest odňatia slobody vo výmere 2 roky. Výkon trestu podmienečne odložil na skúšobnú dobu v trvaní 3 rokov," povedal hovorca KS Trenčín Roman Tarabus.

Verdikt obsahuje aj určité povinnosti. "Obžalovaná sa musí podrobiť programu sociálneho výcviku a tiež psychoterapii. Vlastníkom mobilného telefónu sa stáva štát," dodal. Práve cez mobilný telefón poplašné správy šírila. 

Súvisiace články

Najčítanejšie správy