Jasno
18°
Bratislava
Jaroslav
27.4.2024
Tragická nehoda na Záhorí: 76-ročný cyklista neprežil zrážku s autom
Zdielať na

Tragická nehoda na Záhorí: 76-ročný cyklista neprežil zrážku s autom

SKALICA/ HOLÍČ / Polícia vyšetruje tragickú nehodu medzi Skalicou a Holíčom, neďaleko obce Kátov. Prišlo k zrážke auta s cyklistom.

Z doposiaľ nezistených príčin osobné auto VW Passat zrazilo dôchodcu na bicykli. 76-ročný muž utrpel pri zrážke zranenia nezlučiteľné so životom. Vodiča podrobila polícia dychovej skúške s negatívnym výsledkom. Stav, v akom bolo auto aj bicykel, svedčí o silnom náraze. Telo prišiel skontrolovať aj obhliadajúci lekár. "Presné príčiny, okolnosti a mieru zavinenia tejto tragickej nehody vyšetrujeme," uviedla polícia.

K nehode okamžite vyrazili aj záchranári. Podľa našich zistení medzi tým operátor 155 asistoval cez telefón pri resuscitácii dôchodcu. Pomôcť mu ale nedokázali. Auto skončilo po náraze s cyklistom s rozbitým predkom a čelným sklom. Policajti boli na mieste niekoľko hodín. 

Bezpečnosť na prvom mieste

"Tí, čo sadáte za volant, sústreďte sa na vedenie vozidla a nenechajte sa ničím rozptýliť," avizovala polícia. Na cestách je potrebné byť ostražitý. Chodci či cyklisti majú na sebe často tmavé oblečenie, inak tomu nebolo ani v tomto prípade. "Muž mal tmavý bicykel a tmavé oblečenie," potvrdila polícia. Podľa polície musia cyklisti a chodci používať reflexné prvky a za žiadnych okolností to netreba podceňovať. "Najmä pri zníženej viditeľnosti," uzavrela polícia.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy