Skoro jasno
19°
Bratislava
Jaroslav
27.4.2024
Na úradníka zaútočil s palicou v ruke. Agresor muža napadol priamo v kancelárii
Zdielať na

Na úradníka zaútočil s palicou v ruke. Agresor muža napadol priamo v kancelárii

HUMENNÉ / Na šéfa jedného z odborov na okresnom úrade zaútočil s palicou v ruke. Agresor riaditeľa napadol priamo v kancelárii úradu. Zranený muž skončil v nemocnici, útočník na úteku. Pred spravodlivosťou sa však neukryl. Policajti ho dolapili a obvinili. Agresor (33) už pozná aj trest. Z útoku na verejného činiteľa ho sudca uznal za vinného. Napadnutému mužovi sa bol osobne ospravedlniť.

Agresor prišiel do jednej z kancelárií s palicou v ruke

K incidentu došlo priamo v budove Okresného úradu v Humennom. Agresor prišiel do jednej z kancelárií s palicou v ruke. Terčom sa stal vedúci jedného z odborov. "Drevenou palicou útočník udrel pracovníka úradu po hlave a po rukách. Napadnutý muž sa útočníkovi postavil a svojím telom do neho sotil, následne útočníkovi palica vypadla z rúk," informovala Jana Ligdayová, hovorkyňa Krajského riaditeľstva Policajného zboru v Prešove.

Záchranári ho previezli do nemocnice so zlomeným zápästím a viacerými povrchovými poraneniami. Počas prevozu bol pri vedomí. Útočník z miesta ušiel, no policajti ho vypátrali a zadržali. Obvinili ho z útoku na verejného činiteľa.

"Ministerstvo vnútra po niektorých incidentoch zareagovalo promptne, dodalo technické zariadenie, zamestnanci sa cítia bezpečnejšie pri prejednávaní priestupkov," Ondrej Mudry, prednosta Okresného úradu v Humennom. Zariadenie je napojené na pult centrálnej ochrany. V prípade jeho aktivovania na miesto okamžite vyrážajú štátni policajti. "Boli by sme radi, aby to technické zariadenie bolo využívané čo najmenej," dodal Mudry.

Prokurátor na útočníka podal obžalobu

Zo skutku ho sudca uznal za vinného. "Za čo mu súd uložil trest odňatia slobody vo výmere 3 roky, ktorý mu podmienečne odložil so skúšobnou dobou vo výmere 3 roky a zároveň nad správaním obvineného uložil v skúšobnej dobe probačný dohlaď," priblížila Anna Kolářová, hovorkyňa súdov v Prešovskom kraji. 

Muž okrem toho musí poškodenému zaplatil vyše 1 300 eur ako bolestné a 200 eur ako majetkovú škodu na mobilnom telefóne. "Súd ďalej obvinenému počas plynutia skúšobnej doby uložil povinnosť osobne sa ospravedlniť poškodenému," doplnila Kolářová. "Páchateľ sa aj bol dotyčnému zamestnancovi ospravedlniť," potvrdil Mudry.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy