Jasno
15°
Bratislava
Jaroslav
27.4.2024
Zrazil cyklistku a z miesta činu ušiel. Na rozsudok si muž počká za mrežami
Zdielať na

Zrazil cyklistku a z miesta činu ušiel. Na rozsudok si muž počká za mrežami

TRENČÍN / Koncom minulého týždňa došlo v Novom Meste nad Váhom k tragickej dopravnej nehode. O život tam prišla 57-ročná cyklistka. Zrazilo ju auto a vodič z miesta nehody ušiel. Policajti ho však v rýchlom čase vypátrali.

Denis (32) podľa polície riadil vozidlo, ktoré usmrtilo ženu vracajúcu sa domov z práce na bicykli. Helenu (57) našli nevládne ležať na ceste, mladík z miesta ušiel. "Prednou časťou vozidla Škoda Octavia narazil do poškodenej, ktorá v tom čase viedla dámsky horský bicykel po osvetlenom priechode pre chodcov. Tá v dôsledku pádu na vozovku utrpela mnohopočetné zranenia, ktorým bohužiaľ podľahla," informovala Katarína Kuzmová, hovorkyňa KR PZ v Trenčíne.

​Po analýze záberov z bezpečnostných kamier kriminalisti z Nového Mesta nad Váhom už na druhý deň zazvonili u muža z obce Moravské Lieskové. Po tom, ako im ukázal svoje poškodené vozidlo, im bolo všetko jasné. Mladík však údajne zostal prekvapený. "Páchateľ ku skutku uviedol, že si nebol vedomý toho, že niekoho zrazil. Dokonca polícii tvrdil, že si najskôr nevšimol ani to, že má rozbité čelné sklo na vozidle. Poškodené vozidlo si všimol až na druhý deň ráno, no na polícii sa sám neprihlásil," priblížila Kuzmová.

Kriminalisti mu auto zaistili a 32-ročný Denis putoval do policajnej cely. Vyšetrovateľ ho obvinil z prečinov usmrtenie a neposkytnutie pomoci. Policajti predviedli obvineného muža pred sudcu, ktorý rozhodoval o tom, či bude stíhaný väzobne. Mladého muža sem prišli podporiť jeho príbuzní. 

"Sudca pre prípravné konanie vzal obvineného do väzby, pričom existuje podľa sudcu reálna obava, že by sa obvinený v prípade jeho ponechania na slobode vyhýbal trestnému stíhaniu a tiež obava, že by pokračoval v trestnej činnosti," informoval Roman Tarabus, hovorca Krajského súdu v Trenčíne. V prípade dokázania viny hrozí Denisovi za usmrtenie cyklistky a následný útek z miesta činu trest odňatia slobody na dva až päť rokov.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy