Oblačno
24°
Bratislava
Lea
29.4.2024
Tragická dopravná nehoda: Vodič zrazil cyklistku a z miesta činu ušiel
Zdielať na

Tragická dopravná nehoda: Vodič zrazil cyklistku a z miesta činu ušiel

NOVÉ MESTO NAD VÁHOM / V stredu 20. marca vo večerných hodinách došlo v Novom Meste nad Váhom k vážnej dopravnej nehode. Neznámy vodič narazil svoje vozidlo do cyklistky, ktorá v tom čase pravdepodobne bicykel viedla. 57-ročná žena po prevoze do nemocnice zomrela. Polícia začala trestné stíhanie pre usmrtenie a neposkytnutie pomoci.

Neznámy vodič osobného auta pri jazde po Piešťanskej ulici v Novom meste nad Váhom narazil do cyklistky. V čase zrážky viedla podľa všetkého žena bicykel vedľa seba.

Cyklistka po páde utrpela mnohé zranenia a bola prevezená vrtuľníkom do nemocnice v Nitre. "Po ošetrení a doplnení liečby bola preložená na palubu a v umelom spánku v kritickom stave bola letecky prevezená do Fakultnej nemocnice v Nitre," informovala hovorkyňa leteckých záchranárov Zuzana Hopjaková. 

Žiaľ, žena v nemocnici ťažkým zraneniam podľahla. Podľa svedkov ju malo zraziť väčšie osobne vozidlo tmavej farby, ktoré malo po náraze viditeľné poškodenia.

Vodič si nesplnil svoje povinnosti

Vodič si ako účastník dopravnej nehody nesplnil svoje povinnosti. Zranenej žene po zrážke nepomohol a z miesta činu ušiel na nezistené miesto. Polícia aj so znalcom cestnej dopravy na mieste vykonali obhliadku miesta činu.

K nehode sa vyjadrili aj susedia nebohej. "Môže sa hanbiť ten chlapec, čo to urobil a odišiel z miesta činu, bola to moja dobra kamarátka," povedal jedna z jej kamarátov. "Sme ju poznali, bola to dobra baba, stopercentná, tuším dve roboty mala, keď vyšla von, tak len tu za vnučkou," dodal ďalší sused.

Polícia po vodičovi stále pátra

V súvislosti s nehodou začala polícia trestné stíhanie vo veci prečinu Usmrtenie a prečinu Neposkytnutie pomoci. Policajti z Nového mesta nad Váhom po ujdenom neznámom vodičovi intenzívne pátrajú a za týmto účelom podľa našich informácií preverujú niekoľko videozáznamov z bezpečnostných kamier. Polícia taktiež žiada verejnosť o hocijaké informácie, ktoré by pomohli páchateľa identifikovať.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy