Jasno
23°
Bratislava
Jarmila
28.4.2024
VIDEO: Autentické zábery zúfalých pokusov Ukrajincov odísť z krajiny
Zdielať na

VIDEO: Autentické zábery zúfalých pokusov Ukrajincov odísť z krajiny

SLOVENSKO/UKRAJINA / Na ukrajinskej hranici našli telo utopeného mladého muža. Ďalší pred políciou utekal na bicykli. Prešiel na ňom vyše 700 kilometrov naprieč Ukrajinou. Pozrite si autentické zábery zúfalých pokusov Ukrajincov odísť z krajiny.

Bolo pred ním posledných 350 metrov, keď si muža na bicykli všimla hliadka. Na bicykli prešiel 750 kilometrov, kúpil si ho v Mykolajive a naprieč Ukrajinou šliapal do pedálov.

Ďalší muž sa pokúsil preplávať rieku. Rovnako ako 21 mužov pred ním, aj on v studenej vode prišiel o život. Hladina Tisy je síce aktuálne znížená, napriek tomu predstavuje smrteľnú hrozbu. "Preplávať rieku je mimoriadne nebezpečné – ostré kamene, konáre a studený prúd môžu poškodiť zdravie a ohroziť život," informovala Pohraničná stráž Ukrajiny.

Slovenskí hraničiari len za posledné dni zaznamenali spolu 6 prípadov neoprávneného prekročenia hranice. "Policajti RHCP Sobrance predviedli na oddelenie spolu 10 osôb, všetko mužov ukrajinskej štátnej príslušnosti," informovala Agnesa Kopernická, hovorkyňa Riaditeľstva hraničnej a cudzineckej polície Sobrance.

Na Slovensko sa chystal aj tento muž s falošnými dokladmi, podľa ktorých by mal mať 3 manželky a 3 deti. Ukázalo sa, že všetky dokumenty boli falzifikáty.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy