Jasno
11°
Bratislava
Jaroslav
27.4.2024
Obrovská tragédia: Muža pritlačil vlastný kamión
Zdielať na

Obrovská tragédia: Muža pritlačil vlastný kamión

VRÁBLE / K tragickému pracovnému úrazu došlo v pondelok 25. marca vo Vrábľoch. Vodičovi (51) sa pri vykládke pohol kamión a to ho stálo život. Kamión muža z Dunajskej Stredy pritlačil. Okrem polície sa prípadom už zaoberá aj inšpektorát práce.

Vodič doviezol do areálu pšenicu, ktorú z korby vysýpal do sila. Pritom sa však nákladné auto dalo do pohybu. Podľa informácií TV JOJ k tragédii došlo vo chvíli, keď chcel vodič nastúpiť do kamióna. Muž sa totiž chcel rýchlo dostať do kabíny, aby vozidlo zastavil. Vybehol preto na schodíky. "Po boku jazdnej dráhy sa nachádzala kovová konštrukcia, do ktorej vozidlo otvorenými dverami narazilo pričom došlo k pritlačeniu poškodeného medzi dvere a kabínu vozidla," informoval Martin Mada, riaditeľ Inšpektorátu práce Nitra. 

Už zakrátko na miesto smerovali záchranári, taktiež tu pristál vrtuľník, no mužovi už pomôcť nedokázali. "Po príchode jednotka zistila, že osoba bola vypadnutá z kamiónu. Visela cez železnú konštrukciu a kamión bola asi 10 metrov ďalej," priblížil Martin Fröhlich, veliteľ zásahu HaZZ Vráble.

Vodiča ešte dlhé minúty oživovali. Okrem polície tam smeroval aj inšpektorát práce. "Z doposiaľ nezistených príčin sa auto dostalo do samovoľného chodu," uviedla Jana Šinková, hovorkyňa Krajského riaditeľstva Policajného zboru v Nitre. Nebohý vodič pochádzal z Dunajskej Stredy. Prečo sa auto pohlo je v štádiu vyšetrovania.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy