Jasno
19°
Bratislava
Jarmila
28.4.2024
Obyvateľov vydesili plamene: Silný vietor mohol požiar rozšíriť ďalej
Zdielať na

Obyvateľov vydesili plamene: Silný vietor mohol požiar rozšíriť ďalej

SELCE / Banskobystrickí hasiči majú za sebou náročný zásah. Pomáhali v Selciach, kde v centre obce horela prístavba pri rodinnom dome. Zásah komplikoval silný vietor, iskry lietali do okolia. Ľudia mali strach, že sa požiar rozšíri na domy či vedľa stojace potraviny.

Ľudí v Selciach vystrašili plamene a dym. Horelo v centre obce, kde stoja domy tesne jeden vedľa druhého. "Všade veľký dym. Len sa trasiem. My tam máme všade humná," opísala momenty hrôzy vystrašená obyvateľka.

Obyvatelia sa báli o obchod

V plameňoch bola prístavba rodinného domu. Fúkal silný vietor a iskry lietali do okolia, hrozilo, že sa oheň rozšíri. Domáci mali obavy najmä o vedľastojaci obchod. "Strecha celá v plameňoch, vedľa rodinné domy aj potraviny a zelovoc. Iskry lietali do okolia," uviedol Jan Saktor z Hasičského a záchranného zboru Banská Bystrica. 

Z horiacej prístavby, ktorú majiteľ používal ako dielňu, stihli hasiči vyniesť propán-butánové fľaše aj bandasky s naftou. Požiar dostali pod kontrolu a tak zabránili ďalším škodám. Príčina známa nie je, rozhodujúce slovo bude mať hasičský vyšetrovateľ. "Obchod je v poriadku, vďakabohu," dodal obyvateľ obce.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy