Polojasno
Bratislava
Marek
25.4.2024
Teroristi sú aj na Slovensku! Pozrite sa, kde všade
Zdielať na

Teroristi sú aj na Slovensku! Pozrite sa, kde všade

Ak by sme si mysleli, že al-Kájda alebo Amerika sú od nás ďaleko, mýlime sa. O tejto teroristickej organizácii sa u nás hovorilo už niekoľkokrát. Zraky celého sveta sa upierali na Slovensko napríklad potom, čo americkí agenti CIA zatkli troch mužov priamo v Trnave.

V novembri 2009 obletela svet správa, že Na Slovensku zadržali troch teroristov z al-Kájdy. Nie len Trnavčania ostali v šoku. Traja muži z Libanonu, ktorí tu niekoľko rokov podnikali, boli zrazu pod hrozbou doživotného trestu za mrežami pre terorizmus v Spojených štátoch.

Konkrétne sa jednalo o tridsaťosemročného Daniho, jeho brata tridsaťšesťročného Douriho a štyridsaťjedenročného Aliho. To bola trojica mužov, ktorých spolu s ďalšími dvoma vo Philadelphii zadržala americká FBI. Pôvodne chceli do Sýrie predať obrovské množstvo guľometov a protivzdušných zbraní.

Tretí menovaný už dávno predtým predstavoval hrozbu. Naše úrady mu teda pobyt nepovolili. Podľa správ zo zámoria sledovala skupinu mužov americká polícia dva roky. V podstate išlo o takzvaných spiacich agentov, ktorí najprv nerobili nič. Potom predávali mobily, až neskôr prešli na zbrane.

V máji 2008 mala hlava skupiny Dani Tarraf pricestovať na Slovensko, kde mal dohodnúť obchod. Namiesto obchodníka sa stretol s agentom FBI, od ktorého žiadal prístroje na nočné videnie, kompasy, či vysielačky.

Naše úrady potom zozbierali všetky možné dôkazy, ktoré by mohli Američanom na súde pomôcť. Správa o tom, ako títo traja dopadli, už na Slovensko nikdy nedorazila.

Mustafa Labsi na Slovensku, foto

TV JOJ

Súvisiace články

Najčítanejšie správy