Skoro jasno
26°
Bratislava
Lea
29.4.2024
Ženu našli so silónom okolo krku: Zavraždiť ju chcel jej kamarát
Zdielať na

Ženu našli so silónom okolo krku: Zavraždiť ju chcel jej kamarát

BOJNICE / Lekári v bojnickej nemocnici bojovali o život 46-ročnej ženy, ktorú chcel zavraždiť jej kamarát. Našli ju údajne so silónom omotaným okolo krku v jeho dome. V umelom spánku skončila v nemocnici. Útočník je v policajnej cele.

​Muž zavolal na tiesňovú linku s tým, že má poranenú ruku a žiadal o pomoc. Keď prišli záchranári na uvedenú adresu, našli v dome okrem muža aj ženu ležiacu na zemi. Údajne chrčala a okolo krku mala omotaný silón. "Stav bol v tomto prípade život ohrozujúci, z toho dôvodu bola pacienta pripojená na umelú pľúcnu ventiláciu s podpornými činnosťami," vysvetlil riaditeľ nemocnice Bojnice Peter Glatz. 

Útočník nebol triezvy

Podľa našich informácií mala v krvi viac ako štyri promile alkoholu. Triezvy nebol ani útočník. "Väčšina takýchto násilných trestných činov sa deje pod vplyvom alkoholu, ktorý agresiu podnecuje," priblížila psychiatrička Darina Hrabovská. Policajti muža zatkli a skončil v policajnej cele. Prečo chcel ženu uškrtiť silónom je nateraz otázne. "Brutálny akt, v ktorom zohral rolu alkohol, ale aj jeho osobnosť," dodala psychiatrička. 

"Polícia v Trenčíne daný skutok rieši ako trestný čin vraždy v štádiu pokusu," uviedla vedúca oddelenia komunikácie a prevencie KR PZ Trenčín Ingrid Krajčíková. Podľa našich informácií muž nezavolal pomoc hneď, ale čakal viac ako hodinu. "Vzhľadom na prebiehajúce vyšetrovanie nie je možné v súčasnej dobe poskytnúť iné informácie," ozrejmila Krajčíková. 

Ženu začali prebúdzať z umelého spánku

Lekárom sa ženu podarilo zachrániť. Začali ju prebúdzať z umelého spánku. To, že už je pri vedomí, potvrdil riaditeľ nemocnice. Muž je v policajnej cele. V krátkej dobe bude spracovaný návrh na jeho väzobné stíhanie.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy