Oblačno
25°
Bratislava
Lesana
5.5.2024
Vodič prešiel autom cez lávku pre chodcov
Zdielať na

Vodič prešiel autom cez lávku pre chodcov

MICHALOVCE / V Michalovciach prešiel vodič autom cez lávku pre chodcov a cyklistov v smere na sídlisko Stráňany. Hovorkyňa radnice Mária Stríčková uviedla, že mesto už zabezpečuje kontrolu lávky. Polícia vodičovi zadržala vodičský preukaz a zakázala ďalšiu jazdu. K podobnému incidentu došlo aj v januári.

Podľa hovorkyne Krajského riaditeľstva Policajného zboru v Košiciach Lenky Ivanovej vodič porušil viaceré pravidlá cestnej premávky, keď za križovatkou prešiel cez chodník po cestičke pre cyklistov na most ponad rieku Laborec, ktorý je určený pre peších chodcov a pre cyklistov. "Sankcia, ktorá môže byť vodičovi uložená v správnom konaní, je pokuta vo výške od 60 do 300 eur a zákaz činnosti viesť motorové vozidlá až na dva roky. V rozkaznom konaní mu môže byť uložená pokuta do výšky 150 eur," doplnila.

Michalovská radnica plánuje lávku skontrolovať

Keďže k podobnému incidentu došlo aj v januári, zaoberať sa chce aj značením. "Dočasné dopravné značenie je podľa vyjadrenia dopravného inšpektorátu postačujúce. Ale budeme iniciovať ďalšie stretnutie a opätovne túto tému otvoríme," uviedla hovorkyňa.

Súbežne s pešou lávkou sa nachádza most pre automobily. Ten je od septembra 2023 uzavretý a prebieha na ňom komplexná rekonštrukcia, preto je cesta na michalovské sídlisko vedená cez obchádzkovú trasu. Opätovné otvorenie mosta pre dopravu je plánované v júni. Na bizarnú vodičovu jazdu sa prizerali desiatky ľudí.

Okrem nerešpektovania dopravného značenia vodič svojou jazdou porušil aj iné pravidlá cestnej premávky, a to osobitné ustanovenia o chodcoch a jazdil nesprávnym spôsobom jazdy. Vodič prešiel s autom až na druhú stranu rieky a v jazde pokračoval už po ceste. Ale len do chvíle, kým ho nezastavili policajti.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy