Skoro jasno
22°
Bratislava
Mladík mal znásilniť ženu pre očami jej matky. Vypočul si rozsudok
Zdielať na

Mladík mal znásilniť ženu pre očami jej matky. Vypočul si rozsudok

HUMENNÉ / Kým všetci spali, on sa im vlámal do domu a znásilnil 52-ročnú ženu. Na všetko sa pozerala jej nevládna mama, ktorú zobudil krik. Polícia zo zločinu znásilnenia obvinila Dominika z Humenného. V prípade bol vyhlásený nekompromisný rozsudok. To ale nie je všetko. Mladíka odsúdili aj za ďalšie tri trestné činy.

Kým príbuzní obvineného muža spočiatku tvrdili, že nešlo o znásilnenie, súd to videl inak. Dokazovanie bolo v tomto prípade mimoriadne náročné, súd vypočul viacerých svedkov. Podľa obvinenia sa mladý muž vlámal do domu, keď všetci spali. Na všetko sa dívala ťažko chorá mama 52-ročnej ženy. "Ja hovorím ’mami mami, pomoc’. A čo moja mamka, nevládna je," povedala o situácii obeť znásilnenia.

Obvinený mladík sa ku skutku nevyjadril. Po niekoľkých mesiacoch strávených vo väzbe padol v prípade verdikt. "Súd po vykonaní dokazovania vyhlásil rozsudok, ktorým uznal obžalovaného za vinného v bode jeden obžaloby zo zločinu znásilnenie v súbehu s prečinom porušovanie domovej slobody," informovala Ivana Petrufová, hovorkyňa súdov v Prešovskom kraji.

​To ale nie je všetko. Súd ho uznal vinným aj z prečinu krádeže v súbehu s prečinom poškodzovanie cudzej veci aj z ďalšieho prečinu krádeže. Za to mu bol uložený úhrnný trest odňatia slobody v trvaní päť a pol roka nepodmienečne so zaradením do Ústavu na výkon trestu odňatia slobody s minimálnym stupňom stráženia. "Poškodených súd s nárokom na náhradu škody odkázal na civilný proces. Rozsudok Okresného súdu Humenné nie je právoplatný," dodala Petrufová.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy