Jasno
25°
Bratislava
Lea
29.4.2024
Zásnuby skončili brutálnym útokom. Snúbenicu bil, kopal a udieral sekerou do hlavy
Zdielať na

Zásnuby skončili brutálnym útokom. Snúbenicu bil, kopal a udieral sekerou do hlavy

TRENČÍN / Šestnásť rokov strávi za mrežami 30-ročný Ján, ktorý brutálne zaútočil na svoju priateľku. Stalo sa tak počas ich zásnub na jazerách v Lednických Rovniach. Žena mu povedala áno a on ju o pár minút neskôr bil, kopal a udieral sekerou do hlavy.

Spolu so svojou priateľkou plánovali budúcnosť. Všetko je ale inak. Dráma sa odohrala na jazerách v Lednických Rovniach v deň ich zásnub. Pár minút po tom, ako mu jeho nastávajúca povedala áno, sa začali hádať. Neskôr podľa súdu na svoju snúbenicu brutálne zaútočil. "Mal zobrať sekeru a udrieť ju do hlavy, čím jej mal spôsobiť trieštivú zlomeninu," priblížil prokurátor Krajskej prokuratúry v Trenčíne.

"Bola to nehoda, kedy som na ňu spadol kolenom do oblasti hlavy," bránil sa obžalovaný Ján H. "Menil výpovede. Najskôr povedal, že si nič nepamätá. Potom, že si to urobila sama," uviedol prokurátor. Nakoniec tvrdil, že na ňu nešťastne spadol a o sekeru si buchla hlavu sama. Súd mu ale neuveril. "Ona mala dieru v hlave po sekere," zdôraznil sudca Krajského súdu v Trenčíne. "Znalec jednoznačne povedal, že to bolo spôsobené inou osobou," doplnil prokurátor.

Senát okresného súdu v Trenčíne mu vymeral 16 rokov za mrežami. Trest sa mu zdal prísny a odvolal sa. V utorok (19. 3.) žiadal, aby ho oslobodili. Odvolanie mu ale nepomohlo. Senát krajského súdu mu trest potvrdil. V čase spáchania skutku bol navyše v podmienke za to, že pol roka predtým zaútočil na jeho bývalú manželku. "Dopustil sa toho počas skúšobnej doby, bude mu premenený trest, odsedí si 19 rokov," uviedol prokurátor.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy