Oblačno
15°
Bratislava
Svetozár
16.5.2024
Povedala mu áno a začala sa krvavá dráma. Muž dostal nižší trest
Zdielať na

Povedala mu áno a začala sa krvavá dráma. Muž dostal nižší trest

TRENČÍN / Plánovali spolu budúcnosť a dopadlo to inak. 29-ročný Ján podľa súdu brutálne zaútočil na svoju priateľku. Stalo sa to vlani na jazerách v Lednických Rovniach počas ich zásnub. Ženu lekári zachránili, on čelí obžalobe z pokusu o vraždu.

Naposledy dostal 12 rokov za mrežami. To sa mu ale nepáčilo a preto sa odvolal. Najnovší trest bol ešte vyšší. "Okresný súd v Trenčíne mu uložil 16 rokov nepodmienečne v najvyššom stupni stráženia," informoval hovorca Krajského súdu v Trenčíne Roman Tarabus. "Ja som to neurobil. Som nevinný," reagoval obžalovaný Ján pred pojednávaním. To tvrdí od samého začiatku. Obžaloba v tom má ale jasno. Pár minút potom, ako mu priateľka povedala áno sa začali hádať a surovo ju napadol. Ich zásnuby sa tak zmenili na krvavú drámu.

"Po predchádzajúcej hádke fyzicky napadol svoju priateľku. Ženu mal zhodiť na zem," opísala incident hovorkyňa Krajského riaditeľstva policajného zboru v Trenčíne Katarína Kuzmová. "Keď ležala na zemi kopal ju do hlavy, kričal na ňu že ju zabije, minimálne trikrát ju neznámym predmetom udrel do hlavy," doplnil prokurátor. Po útoku odišiel. Ženu s vážnymi zraneniami previezli do nemocnice, kde ju zachránili v poslednej chvíli. Z útočníka má dodnes strach. "Ja si pamätám, že som ležala na zemi a jeho kopance smerovali do hlavy," uviedla poškodená. "V žiadnom prípade som na ňu nezaútočil, bola to nehoda, kedy som zakopol a na ňu spadol, bohužiaľ, kolenom do oblasti hlavy," reagoval obžalovaný Ján. 

Ani prokurátor a najnovšie ani súd mu ale neuverili. Neobstál ani pokus obhajoby, ktorá tvrdila, že v čase skutku bol nepríčetný. "Už v minulosti sa dopustil obdobného skutku voči bývalej manželke. Mal zákaz požívania alkoholu, bol v skúšobnej dobe. Jeho konanie malo, môžeme povedať, stúpajúcu tendenciu," konštatoval prokurátor. Hrozilo mu minimálne 22,5 roka, ale súd mu trest znížil na 16 rokov. Podľa senátu takýto trest na jeho nápravu postačuje.

 Obžalovaný s rozsudkom spokojný nebol a okamžite sa odvolal. Vo veci tak bude rozhodovať krajský súd v Trenčíne.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy