Zatiahnuté
17°
Bratislava
Lea
29.4.2024
TV JOJ má nové informácie v prípade študenta, ktorého polícia obvinila z účasti na terorizme
Zdielať na

TV JOJ má nové informácie v prípade študenta, ktorého polícia obvinila z účasti na terorizme

HUMENNÉ / V prípade študenta, ktorého polícia obvinila z účasti na terorizme, má televízia JOJ prvé konkrétne informácie. 19-ročného gymnazistu zadržala NAKA v Humennom. Vieme, čo v byte, kde býva s rodičmi, zaistili a čo mu vyšetrovateľ kladie za vinu.

Bol to šok nielen pre rodinu obvineného chlapca, ale aj pre jeho okolie. 19-ročnému študentovi gymnázia vzniesol vyšetrovateľ Národnej kriminálnej agentúry obvinenie zo zločinu pomenovaného ako Niektoré formy účasti na terorizme a pre prečin prechovávanie extrémistického materiálu. Na prípad bolo uvalené informačné embargo. Postupne polícia zverejňuje prvé konkrétne informácie. "Obvinenému sa kladie za vinu, že vo verejných príspevkoch schvaľoval trestné činy terorizmu a neadresne vyzýval na spáchanie teroristických trestných činov," uviedol hovorca policajného prezídia Roman Hájek. 

Otec obvineného tvrdí, že o ničom nevedel. Syn podľa jeho slov si často obliekal veci s maskáčovým vzorom, pripisoval to však aj jeho záujmu o štúdium vojenskej medicíny. Podľa neho bol výborným študentom a nikdy predtým s ním problémy nemali. 

Čo našli pri domovej prehliadke?

"Pri domovej prehliadke u obvineného boli zaistené elektronické komunikačné prostriedky a materiály s pravicovou extrémistickou tematikou," informoval hovorca Hájek. O ďalšom stíhaní obvineného študenta rozhodoval špecializovaný trestný súd a sudca ho nekompromisne poslal do väzby. "Dôvod, pre ktorý sudca pre prípravné konanie rozhodol o vzatí obvineného do väzby je obava z možného pokračovanie v trestnej činnosti," konštatovala hovorkyňa súdu Katarína Kudjaková. Proti rozhodnutiu však podal sťažnosť, o ktorej rozhodne Najvyšší súd SR.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy