Jasno
15°
Bratislava
Jarmila
28.4.2024
Obvinených v prípade najväčšej výrobne heroínu v strednej Európe budú stíhať vo väzbe
Zdielať na

Obvinených v prípade najväčšej výrobne heroínu v strednej Európe budú stíhať vo väzbe

NITRA / O tom, či budú 7 obvinených vo veku od 28 do 68 rokov stíhať vo väzbe rozhodoval Okresný súd v Nitre. Výrobňu heroínu odhalili policajti z NAKA vo Vrábľoch počas akcie Rybár.

Pred okresný súd v Nitre 7 obvinených priviedli krátko pred 12 hodinou. Civilné policajné vozidlá obvinených do budovy súdu dovážali z policajných ciel postupne. V tomto prípade ich však neviedli cez hlavný vchod, ako to je zvykom, ale autami vošli do dvora cez bočnú bránu.

Do drogového biznisu mali byť zapletení otec so synom a ďalší 4 muži a jedna žena. Pred dvomi sudkyňami obvinení postupne vypovedali dlhé hodiny. Obvineným hrozí v prípade dokázania viny podľa prokuratúry 20-25 rokov až doživotie. Do objektu bývalého družstva vo Vrábľoch vtrhli policajné jednotky ešte vo 14.marca. Vo vnútri objavili kompletnú výrobňu heroínu. Organizovaná skupiny tvrdú drogu vyrábala z makovej slamy. "Extrahovali z makovej slamy morfín, z ktorého za pomoci potrebných chemikálií vyrábali heroín," uviedol hovorca Policajného prezídia Roman Hájek. 

​Polícia na mieste zaistila okrem iného aj veľké množstvo heroínu. Podľa polície mesačne vyrobili 3 až 10 kilogramov heroínu. "Čo zodpovedá množstvu 30.000-100.000 priemerných jednorázových dávok," informoval hovorca. 

Súd napokon rozhodol, že všetkých siedmich obvinených budú stíhať vo väzbe. Informáciu potvrdila TV JOJ aj hovorkyňa súdov Lena Kiradžiev. 

Súvisiace články

Najčítanejšie správy