Oblačno
25°
Bratislava
Lesana
5.5.2024
Traja útočníci, ktorí drevenými palicami zbili muža, sú vo väzbe
Zdielať na

Traja útočníci, ktorí drevenými palicami zbili muža, sú vo väzbe

LUBENÍK / Traja muži, ktorí surovo zbili 44-ročného Petra, sú už vo väzbe. V potravinách ho napadli drevenými palicami aj teleskopickým obuškom. Muž skončil v kritickom stave v nemocnici, bol v umelom spánku a na dvoch miestach má prasknutú lebku. O prípade sme hovorili už včera.

Všetkých troch mužov zadržali v stredu, v deň, keď došlo k útoku. Od rána vypovedajú pred sudcom, ktorý rozhoduje o ich väzobnom stíhaní. Sú obvinení zo zločinu ublíženia na zdraví a prečinu výtržníctva. Napadnutý Peter je stále v nemocnici. Bol v umelom spánku a na umelej pľúcnej ventilácii. Jeho stav bol kritický, už je na tom lepšie. Muži vo veku 40,19 a 24 rokov ho bezcitne zmlátili v miestnych potravinách. Zo začiatku sa Peter ešte bránil, jednému z útočníkov rozbil nos. Všetko zachytili kamery.

Čo bitke predchádzalo sme sa snažili zistiť viacerými spôsobmi

"Muža udierali drevenou palicou, teleskopiským obuškom a tiež dreveným poriskom," potvrdila hovorkyňa KR PZ B. Bystrica Petra Kováčiková. Vyzerá to tak, akoby mali chlapi nevybavené účty. Chceli sme zistiť, aký mali útočníci motív a čo predchádzalo bitke. "Neviem vám povedať, čo sa stalo," povedala svedkyňa. Obvinení muži ešte v minulosti so zákonom problémy nemali. Nejde teda o recidivistov.

"Keď sa na nich spýtate, každý vám povie, že to je rodina," vysvetlila obyvateľka Lubeníka. Prečo na Petra zaútočili sme sa snažili zistiť aj priamo doma u ich príbuzných. Tí pred našou reportérkou zabuchli dvere. Priestor sme im dali aj dnes pred súdom, k tejto téme sa ale zatiaľ vyjadrovať nechceli. Na Petra vraj ale podali trestné oznámenie.

Podľa miestnych bola bitka neprimeraná

"Vzhľadom na prebiehajúce vyšetrovanie, nebudú nateraz zo strany polície poskytované žiadne podrobnosti," ozrejmila Kováčiková. Miestni obyvatelia, s ktorými sme sa rozprávali, sa ale zhodli na tom, že ak išlo aj o odplatu, bola neprimeraná. "Keď sa už bili, mali sa biť s rukami," uviedol obyvateľ Lubeníka. Podľa svedkyne si to nezaslúžil. "Už aj keby urobil čokoľvek," povedala. 

Sudca sa stotožnil s návrhom prokurátora, všetkých troch eskortovali do ústavu na výkon väzby. Voči rozhodnutiu podali sťažnosť.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy