Jasno
22°
Bratislava
Lea
29.4.2024
Vybili mu zub a zlomili nos: Dvaja muži zbili kamaráta pre krabičku cigariet
Zdielať na

Vybili mu zub a zlomili nos: Dvaja muži zbili kamaráta pre krabičku cigariet

POVAŽSKÁ BYSTRICA / Nedostali ďalšie cigarety, a preto svojho kamaráta dobili tak, že mu vybili zub. Dvaja muži za to dostali na považskobystrickom súde trest. Spokojní s ním veru nie sú.

​Obidvaja muži sú vo vyšetrovacej väzbe potom, čo boli obvinení za lúpež. V súdnej sieni sa zodpovedali za to, že podľa obžaloby napadli svojho kamaráta, s ktorým spolu popíjali. "Najprv som im normálne dával cigarety, nakoľko viem, že keď popíjajú, pýtajú ich. Ale keď som odmietol a nedal im ďalšie, začali ma mlátiť hlava-nehlava," priznal poškodený. 

"Násilím mu cigarety vzali. Škoda bola 4,90 eur," povedal považsko-bystrický sudca Ivo Hlucháň. "Tak, ako ma dobili, by som neprial nikomu," dodal napadnutý muž. "Jedná sa o taký zločin, kde je irelevantné, aká bola škoda. Musí sa dokázať, či to bolo násilím proti vôli poškodeného," informoval sudca. Peter a Jaroslav svorne popierajú, že by sa mali dopustiť lúpeže. Jeden z nich dokonca tvrdí, že je úplne nevinný a druhý pripúšťa len to, že kamaráta zbil.

Sudca mužov uznal za vinných

"Najprv mi zlomili nos," povedal poškodený. "Bolo tam značné násilie a ublíženie na zdraví, dokonca vylomený zub," potvrdil sudca. "Zubnú náhradu, ktorú som mal 2 týždne, mi vybili," tvrdí napadnutý muž. Po rozsiahlom dokazovaní ich sudca uznal za vinných a nadelil im nepodmienečné tresty. "Jeden je odsúdený na 5 rokov za mrežami, druhý na 6 rokov. Je to aj vzhľadom na minulosť obžalovaných, ktorí boli predtým viackrát súdne potrestaný," vysvetlil Hlucháň. 

Muži ihneď voči rozsudku podali odvolanie

Súvisiace články

Najčítanejšie správy