Zatiahnuté
13°
Bratislava
Galina
3.5.2024
Polícia objavila výrobňu heroínu: Podieľalo sa na tom viacero členov rodiny
Zdielať na

Polícia objavila výrobňu heroínu: Podieľalo sa na tom viacero členov rodiny

VRÁBLE / Kompletnú výrobňu heroínu objavili policajti počas včerajšej razie vo Vrábľoch. Tvrdé drogy vyrábali v stolárskej dielni a v nekalom biznise sú zapletení viacerí členovia jednej rodiny. V putách skončilo 10 ľudí. Podľa informácií televízie JOJ zadržali aj veľké množstvo heroínu.

​​Kukláči spolu s políciou vtrhli do objektu, kde zasahovali v protiplynových maskách. Dnes už sa vie, čo vo vnútri objavili. "Môžem potvrdiť, že v tomto prípade išlo o výrobňu heroínu," informoval hovorca KP Nitra Jaroslav Maček. Tvrdé drogy vyrábali z makovíc maku siateho na sofistikovanom zariadení. Ide o bývalé družstvo v okrajovej časti mesta, kde bola podľa susedov stolárske dielňa. "Stolári to aj prerábajú, voľačo tam robia. Neviem, aj že palety idú vyrábať v tej starej budove," priznali susedia. 

Policajti mali zaistiť až 4 kilogramy heroínu

V putách postupne skončili viacerí ľudia, zatýkalo sa napríklad aj pred reštauráciou na parkovisku, kde dvaja podozriví obedovali. Podľa informácií televízie JOJ počas razie policajti zaistili až 4 kilogramy heroínu. Domovú prehliadku robili aj v paneláku v dvoch bytoch. Pred pol šiestou odtiaľ vyviedli jedného zadržaného a po 19 hodine zo susedného vchodu aj druhého.

"Z 10 zadržaných osôb nie je zatiaľ nikto obvinený," potvrdil Maček. Podľa našich informácií sú medzi zadržanými aj niekoľkí členovia rodiny a všetkých 10 vypočúvali. Polícia na otázky k prípadu nereagovala. V stolárskej dielni boli policajti aj včera (15.3.), vyzerá to tak, že objekt strážia.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy