Polojasno
12°
Bratislava
Lea
29.4.2024
Všade vidia vraha: O krutom napadnutí vypovedali matky dievčat
Zdielať na

Všade vidia vraha: O krutom napadnutí vypovedali matky dievčat

BANSKÁ BYSTRICA / S vysokoškolákom Tomášom, ktorý nožom pred rokom napadol dve 15-ročné školáčky, sa na Okresnom súde v Banskej Bystrici začal proces. Jednému dievčaťu spôsobil ťažké zranenia, život jej zachránila rýchla operácia. Pojednávanie bolo mimoriadne emotívne.

​Obžalovanému Tomášovi, ktorý zaútočil na ich dcéry, sa pozreli do očí. Luciina a Alenkina mama vypovedali o tom, v akom strachu doteraz ich dcéry žijú. Boja sa chodiť von, často naberú odvahu iba keď ich sprevádza niekto z príbuzných. "Aj pre mňa samú to bolo náročné počúvať," uviedla právna zástupkyňa poškodených Diana Messingerová.

Alenke zachránila život operácia brucha. Bez rýchleho zásahu by neprežila. No stopy na psychike sú nezvratné, obidve trpia stresovou posttraumatickou poruchou. "Všade vidia potenciálneho vraha," povedala právna zástupkyňa.

Dievča sa vraj na nôž nabodlo

Rodiny pobúrila Tomášova obrana ešte z prípravného konania. Tvrdil, že školáčka sa mu sama nabodla na nôž, ktorý vytiahol, lebo sa zľakol zvuku skejtbordu, na ktorom sa dievčatá vozili. Toto znalec na štvrtkovom pojednávaní vylúčil. "Nôž prenikol až do chrbtovej časti," uviedla Messingerová.

​Obžalovaný Tomáš na súde nevypovedal, no neprejavil ani ľútosť. "On sa podrobne vyjadrí vo svojej výpovedi a tam všetko objasní," informoval obhajca Rastislav Urbáni. Kedy tak obžalovaný urobí ale obhajca nekonkretizoval. Motív útoku zostáva neznámy rovnako tak aj to prečo si vybral práve Alenku s Luciou. Pred tým sa nepoznali. V prípade dokázania viny mu hrozí vysoký trest - 20 - 25 rokov za mrežami alebo doživotie.

Ďalšie pojednávanie na okresnom súde bude začiatkom apríla.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy