Polojasno
15°
Bratislava
Jaroslava
26.4.2024
VIDEO: Policajné násilie? Chlapcov zbili policajti aj SBS-kár!
Zdielať na

VIDEO: Policajné násilie? Chlapcov zbili policajti aj SBS-kár!

Napadli ich a udierali do hlavy. Pripútali k radiátoru a zadržiavali tak niekoľko hodín. Takto opisovali svoj zážitok s policajtami a SBS-kármi dvaja mladíci. Na internete tiež zverejnili VIDEO, ktoré zachytáva počínanie našich mužov zákona do momentu, kedy jeden z nich nezačal nadávať a mobily chlapcom nevytrhol z rúk...

Martin a Zdenko ostali po takomto počínaní polície šokovaní. Martinovi ostal ako pamiatka podliate oko a na ňom hematóm. Pri ich podrobnom popisovaní situácie sa však zastavuje dych. Skutočne takto konali tí, čo nás majú chrániť? Viac zisťoval aj reportér Juraj Hajdin.

TV JOJ

Podľa jedného z mladíkov malo všetko začať obvinením z rozbitia skla. V noci vyšli z ubytovne v Mlynskej doline, aby si vo večierke kúpili niečo na pitie. A krátko na to ich zadržal SBS-kár. Vrátnik ich vraj mal identifikovať ako mladíkov, ktorí mali v čase incidentu vychádzať z internátu. Počas čakania na policajnú hliadku si chlapci vytiahli mobily a začali všetko, čo nasledovalo, natáčať. Presvedčte sa sami!

Nahrávať však nemohli veľmi dlho, pretože jeden z policajtov agresívne mobil mladíkovi odobral. A vtedy začala pre chlapcov peklo. Mlátenie na schodoch, udieranie hlavy o dvere policajného auta, psychické násilie, pripútanie k radiátoru a ďalšia bitka.

"Policajt sa mi vyhrážal, hovoril mi, že teraz buď frajer, teraz si zavolaj otca a pýtal sa ma, prečo si teraz nenatáčam. Opakovane ma udieral do hlavy, ťahal za vlasy a mlátil mi hlavu o dvere policajného auta," povedali chlapci.

Chlapci však neostali ticho. Po tomto zážitku podali sťažnosť na postup polície a odvolanie proti rozhodnutiu, ktoré mu polícia dala. Zvažuje aj podanie trestného oznámenia. Keďže sťažnosťou sa zaoberá Odbor kontroly Krajského riaditeľstva PZ v Bratislave, polícia sa k veci nevyjadruje. A čo hovorí napríklad taký vrátnik? Dozviete sa vo videoriporte!

Najčítanejšie správy