Polojasno
20°
Bratislava
Jaroslav
27.4.2024
Muž so zbraňou mieril na stredoškoláčky. Verdikt bol nekompromisný
Zdielať na

Muž so zbraňou mieril na stredoškoláčky. Verdikt bol nekompromisný

SPIŠSKÁ NOVÁ VES / Rasťa (21) v Poráči naháňali policajti a teraz ho doviezli na súd. Ide o muža, ktorý v pondelok večer revolverom ohrozoval ľudí v dedine. Mieril aj na starostu. Už čelí obvineniu a túto reportáž uvidí spoza múrov väznice.

Muža priviedla na spišskonovoveský súd policajná eskorta. Rasťo na Poráči okrem starostu ohrozoval so zbraňou dve stredoškoláčky. Revolver namieril aj na muža, do ktorého domu sa chcel dostať. Ten mu duchaprítomne zbraň vyrazil a zabuchol dvere. Fyzicky neublížil nikomu.

Trauma však zrejme zostane. "Muž už čelí obvineniu z troch skutkov, a to z trestného činu vydierania, porušovania domovej slobody a nebezpečného vyhrážania," uviedla Jana Méserová, hovorkyňa Krajského riaditeľstva Policajného zboru v Košiciach. Prokurátor podal návrh na väzbu, aby Rastislav nepokračoval v trestnej činnosti.

Verdikt sudcu bol nekompromisný

Poráčan pred sudcom vypovedal. Rozhodovanie trvalo vyše hodiny. "Sudca pre prípravné konanie vyhovel návrhu okresnej prokuratúry Spišskej Novej Vsi a vzal obvineného do väzby. Z obavy z pokračovania páchania trestnej činnosti," povedal prokurátor. Polícia ešte nemá k dispozícii výsledky expertízy, a teda oficiálne nevedia, o ako nebezpečnú zbraň išlo.

Rasťo pred súdom tvrdil, že išlo o plynovú zbraň. "Zaistená zbraň bude predmetom expertízneho skúmania," dodala policajná hovorkyňa.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy