Skoro jasno
26°
Bratislava
Lea
29.4.2024
Intímny pomer s maloletou nezostal bez následkov. O mužovom treste rozhodol súd
Zdielať na

Intímny pomer s maloletou nezostal bez následkov. O mužovom treste rozhodol súd

ČADCA / Jozef (23) dostal na čadčianskom súde trest za sexuálne zneužívanie. Mal intímny pomer s maloletým dievčaťom a nezostalo to bez následkov.

Obžalovaný muž prišiel na súd v sprievode mamy svojej priateľky. Tá nám mimo kamery povedala, že, určite nebola nadšená z toho, čo sa stalo. No teraz si Jozefa zastáva, aj keď vie, že trestno-právne následky niesť musí.

Jozef spával s maloletou Kysučankou v čase, keď mala len štrnásť rokov. A z ich zakázanej lásky sa im narodil syn. "Okresný súd Žilina uznal obžalovaného za vinného zo zločinu sexuálneho zneužívania. Obžalovaný sa ku skutku priznal a aj ho oľutoval," uviedol Anna Dudová Záborská, hovorkyňa Krajského súdu v Žiline

Jozef sa o dieťa riadne stará

Mama mladej mamičky vraví, že Jozef sa o dieťa riadne stará. "Spoločne bývajú aj s mladistvou poškodenou v jednej domácnosti a má riadny príjem," dodala Dudová Záborská. 

Pochopiteľne, aj táto skutočnosť výrazne ovplyvnila návrh prokurátora na samotný trest. Pri sexuálnom zneužívaní hrozí strata slobody až na 10 rokov. "Súd uložil obžalovanému trest odňatia slobody dva roky s podmienečným odkladom na jeden rok," poznamenala Dudová Záborská. Sudca teda pristúpil k mimoriadnemu zníženiu trestu a rozhodol, že dieťa bez otca vyrastať nebude.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy