Zatiahnuté
13°
Bratislava
Galina
3.5.2024
Tragická nehoda pri Nitre, pri ktorej zomrelo 12 ľudí. Vinník spoznal svoj trest
Zdielať na

Tragická nehoda pri Nitre, pri ktorej zomrelo 12 ľudí. Vinník spoznal svoj trest

NITRA / Na krajskom súde v Nitre padol definitívny verdikt v prípade najtragickejšej nehody autobusu. Po vyše štyroch rokoch od zrážky pôjde vodič nákladného auta do väzenia. Júliusovi (63) sa podvodný trest zdal privysoký a preto sa odvolal. Pri nehode autobusu a nákladného auta o život prišlo 12 ľudí a 18 sa zranilo.

​Vodič (63) nákladného auta, ktorého minulý rok v lete poslal okresný súd za mreže na 8 rokov a 10 rokov mu zakázal šoférovať. Vinu síce priznal, ale žiadal nižší trest. Odvolal sa a o všetkom rozhodoval kraj. Na dnešné pojednávanie prišli aj niektorí príbuzní obetí, ktorý všetko stále znášajú veľmi ťažko. Vinník nehody však neprišiel bol tu iba jeho právny zástupca. "Ja keď cítim vinu tak to určite nebudem robiť, neodvolám sa," povedala príbuzná jedného z obetí.

Rodiny, na pojednávaní neskrývali emócie. Mama stredoškoláka, ktorý zahynul povedala, aby rozhodovali hlavou, ale najme srdcom. Mali obavy zo zníženia trestu, senát napokon zmietol odvolanie zo stola. "Nám to nevráti deti, ale aspoň takto, že na 8 rokov pôjde," povedala jedna z príbuzných. 

"Súd nezistil dôvody na zmenu napadnutého rozsudku v prospech obžalovaného preto odvolanie zamietol," informovala Lena Kiradžiev, hovorkyňa súdu v Nitre. "Rešpektujem rozhodnutie," zhodnotil právny zástupca vodiča, Rastislav Urbaník.​

K nehode došlo 13. novembra 2019 popoludní. Do linkového autobusu narazil pri Malante neďaleko Nitry kamión plne naložený štrkom. Vo vraku autobusu zahynulo 12 ľudí a ďalších 19 sa zranilo. Nákladné auto, ktoré bolo v takom zlom technickom stave, že na ceste nemalo čo hľadať. "Mŕtvi sú tam aj mladí chlapci, to bolo strašné," priblížil jeden zo svedkov nehody.

Najmladšia obeť mala 15 rokov a najstaršia 70 rokov. 18 ľudí sa zranilo. Rozsudok je už právoplatný. Vodič tak v krátke dobe skončí za mrežami. 

Súvisiace články

Najčítanejšie správy