Zatiahnuté
Bratislava
Marek
25.4.2024
Vyšetrovanie tragickej nehody autobusu pri Nitre ukončili
Zdielať na

Vyšetrovanie tragickej nehody autobusu pri Nitre ukončili

NITRA / Vyšetrovanie mimoriadne tragickej nehody autobusu po vyše dva a pol roku ukončili. Ide o zrážku, ktorá sa stala pri obci Kolíňany. Do autobusu narazilo nákladné auto. Nehodu neprežilo 12 ľudí a viacerí sa zranili.

Tragickú nehodu vyšetrovala polícia dlhé mesiace, vypočúvali svedkov, rodiny zosnulých či oboch vodičov. Zdržanie nastalo aj tým, že sa menil vyšetrovateľ prípadu. Pôvodný totiž odišiel do civilu. Vyšetrovanie je teraz už ukončené. "Vyšetrovateľ predložil prokurátorovi spisový materiál s návrhom na podanie obžaloby. Prokurátor v súčasnosti spis študuje," povedal hovorca Krajskej prokuratúry v Nitre Jaroslav Maček. 

Zakrátko by tak spis mal putovať na súd. V prípade je obvinený vodič nákladného auta. "Vami označená osoba je obvinená z prečinu všeobecného ohrozenia," uviedol Maček. 

Nehoda sa stala 13. novembra 2019. Nákladné auto plne naložené štrkom schádzalo z kopca pričom ho rozkývalo a skrížilo cestu autobusu. Zrážku neprežilo 12 ľudí. Najmladšia obeť mala 15 rokov a najstaršia 70. "Tak kričali ľudia ako nabúral autobus, autobus sa prevrátil ja som vybehol von," uviedol svedok nehody. 

Znalci počas vyšetrovania skúmali príčinu zrážky. Hovorilo sa o viacerých verziách. "V tejto veci bolo vypracovaných viacero znaleckých posudkov. Podstatné sú posudky z odboru dopravy a zdravotníctva," povedal Maček. Polícia ani prokuratúra sa k príčinám nehody stále nevyjadrila. Podľa informácii TV JOJ sa však pravdepodobne potvrdí verzia, že za všetkým sú podhustené pneumatiky na nákladom aute. 

Súvisiace články

Najčítanejšie správy