Polojasno
14°
Bratislava
Galina
3.5.2024
Ženu nevedeli dostať z vraku auta: Vodička utrpela ťažké zranenia
Zdielať na

Ženu nevedeli dostať z vraku auta: Vodička utrpela ťažké zranenia

KOKAVA NAD RIMAVICOU / Vážna nehoda sa stala za obcou Kokava nad Rimavicou. V zdemolovanom aute zostala uväznená vodička. Pomoc privolal okoloidúci vodič, ktorý si všimol havarované vozidlo.

Z cesty si auto všimol vodič autobusu, ktorý privolal pomoc. Okrem neho na mieste zastali aj ďalší vodiči, medzi ktorými bola zhodou okolností aj zdravotná sestra. Tá presne vedela, čo má robiť. Žena však mala byť v bezvedomí a mala vážne zranenú hlavu. Z auta ju vybrať nevedeli. "Vodička zostala po nehode zakliesnená vo vozidle," upresnila hovorkyňa KR PZ Banská Bystrica Petra Kováčiková. 

Vybrali ju odtiaľ hasiči, ktorí mali sťažené podmienky. Auto totiž uviazlo v rozmočenom a ťažšie prístupnom teréne. Leží na oddelení ARO rimavskosobotskej nemocnice. "Pacientka bola do nemocnice privezená s ťažkými zraneniami. Jej zdravotný stav je aktuálne stabilizovaný," potvrdila PR špecialistka Bianska Krejčiová. 

Žena zrejme cestu nepoznala a išla príliš rýchlo

Podľa predbežnej lekárskej správy žena utrpela ťažké zranenia a je stále v umelom spánku, uvádza zdroj TV JOJ. Fúkať jej pre ťažké zranenia nevedeli dať. "V tomto prípade bol nariadený odber krvi," informovala Kováčiková. Vodička pochádza z okresu Vráble, je možné, že smerovala do chatovej oblasti Kokava Línia. Zrejme cestu nepoznala a na nebezpečnom úseku išla príliš rýchlo. "Podľa doposiaľ zistených informácií 56-ročná vodička pravdepodobne z dôvodu neprispôsobenia rýchlosti jazdy zišla z cesty," povedala hovorkyňa.

V priekope narazila do svahu, s autom sa ešte šmýkala niekoľko metrov. Polícia nehodu objasňuje.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy