Oblačno
13°
Bratislava
Lea
29.4.2024
Žena súdom už neverí: Jej tyran dostal smiešny trest
Zdielať na

Žena súdom už neverí: Jej tyran dostal smiešny trest

KOŠKOVCE / "Od dnešného dňa neverím žiadnym súdom a nečudujem sa týraným ženám, že to neriešia." To sú slová ženy zo Zemplína, ktorú mal týrať manžel. Okrem vyhrážok so zbraňou, priväzovania lanom či reťazou, zaútočil na ňu aj tĺčikom na mäso. Údajný tyran dostal 7 rokov. Prokurátorka však žiadala 12 a odvolala sa. Najnovší výsledok šokoval ešte viac.

​Poškodená žena nám povedala, že kruté správanie zo strany svojho teraz už bývalého manžela mala prežívať roky. Ku skutku malo dochádzať aj v obci Koškovce neďaleko Humenného. "Stále sa mi vyhrážal smrťou, že má pre mňa vykopaný hrob, že ma zahrabe tak, že ma nikto nenájde. A to sa dialo opakovane," opísala poškodená.

Obžalovaný pre kamerou skutok nekomentoval, no podľa poškodenej v pojednávacej miestnosti uviedol, že obvinenia voči nemu sú len jej výmysly. Žena tvrdí, že jej mal lanom priväzovať končatiny, kovovou reťazou krk. "Mama desať rokov trpela sexuálne zneužívanie, priväzovanie a podobne. Zlomil jej končatiny s tĺčikom na mäso a vyhrážal sa jej aj so zbraňou," uviedol syn obžalovaného. 

Dostal 4 roky odňatia slobody

Aj keď prokurátorka navrhovala trest odňatia slobody v trvaní 12 rokov a 3 mesiace, sudca napokon rozhodol inak. Dostal sedem rokov nepodmienečne a trest prepadnutia vecí. Ide napríklad o tĺčik na mäso, plynový horák, kovové putá, lano, reťaz, no napríklad aj vystrelené nábojnice z plynovej pištole a expanznú samonabíjaciu pištoľ.

Proti tomu verdiktu podali účastníci odvolanie. Výsledkom je, že Krajský súd v Prešove rozsudok v celom rozsahu zrušil a vec vrátil naspäť do Humenného. Odvolací senát nariadil doplniť znalecké dokazovanie k otázkam, ktoré ostali sporné a s ktorými sa prvostupňový súd nevysporiadal v dostatočnom rozsahu.

Pred dvoma týždňami vypočul znalca z odboru Zdravotníctvo, farmácia a sexuológia, a teraz padol verdikt. "Obžalovaný bol uznaný za vinného zo zločinu týranie blízkej osoby a zverenej osoby, za čo mu súd uložil trest odňatia slobody v trvaní 4 rokov a 4 mesiacov," informovala hovorkyňa súdov Prešovského kraja, Ivana Petrufová.

Poškodená sa nečuduje ženám, že to neriešia

Dva roky je pritom vo väzbe. Zároveň dostal aj trest prepadnutia vecí a ochranné sexuologické liečenie ambulantnou formou. Poškodenú s nárokom na náhradu škody súd odkázal na civilný proces. Prokurátorka sa odvolala v neprospech obžalovaného. On sám si nechal lehotu na podanie opravného prostriedku.

Poškodená je z výsledku sklamaná. Žije v strachu, že keď sa muž dostane na slobodu, dokončí, čo začal. "Príde a ma zabije. Nečudujem sa ženám, ktoré trpia fyzické, psychické násilie a sexuálne zneužívanie, že to neriešia, pretože ja to riešim dva roky a nakoniec to dopadne ako dopadne. Od dnešného dňa neverím žiadnym súdom," uzavrela poškodená. 

Súvisiace články

Najčítanejšie správy