Zatiahnuté
19°
Bratislava
Galina
3.5.2024
Mladík chcel zabiť kamaráta, aby si skúsil väzenie. Na súde si vypočul rozsudok
Zdielať na

Mladík chcel zabiť kamaráta, aby si skúsil väzenie. Na súde si vypočul rozsudok

BRATISLAVA / Šokujúci motív vraždy. Mladík chcel zniesť zo sveta kamaráta, pretože si chcel skúsiť život za mrežami. Na slobode pritom zarábal tisícky eur mesačne, no zároveň bol na tom psychicky zle a narobil si aj dlhy. Do basy chcel ísť, aby si dal život do poriadku. V Levočskom bare preto na mladíka vytiahol nôž. Filipovi hrozilo za šialený útok doživotie. Zo súdu, ale odchádzal spokojný.

"Neviete si to predstaviť, aké to je, keď vám zavolajú z nemocnice," uviedla Lukášova matka. "Neviem si to vysvetliť doteraz," povedal napadnutý Lukáš. 

​Terčom Filipovho šialeného útoku sa stal Lukáš. V bare naňho zaútočil nožom. Dostal ranu do chrbta, ramena či do pľúc. Útok z januára minulého roku našťastie prežil. Útočník mal vraj v tom čase zlé životné obdobie. Narobil si dlhy a bratranca mu zavreli do väzby z čoho vinil práve Filipa. Problémy chcel vyriešiť tak, že sa dostane do väzenia, kde si uprace život. "Stretol som sa s rôznymi pohnútkami, ale takúto som zažil prvýkrát," opísal prokurátor.

Kauza skončila na Najvyššom súde

Lukáša obžalovali z úkladnej vraždy. Hrozil mu výnimočný trest. Nakoniec mu na špeciály vymerali 10 rokov za vraždu. S trestom nesúhlasil prokurátor ani mladík. Ten trval na tom, že vraždiť neplánoval a kamarátovi chcel iba ublížiť. Celá kauza tak skončila na Najvyššom súde. "Uznal obžalovaného vinného z úkladnej vraždy, nie len z vraždy a uložil mu vyšší trest. To znamená, že mu dal 15 rokov oproti pôvodným 10. S rozhodnutím NS som spokojný," informoval prokurátor.

"Tá pohnútka tam nie je, nebola. Nikto netvrdí, že obžalovaný je nevinný to je jasné, ale v každom prípade s tou právnou kvalifikáciou zaiste spokojný nie sme a nemôže byť ani on," vyjadril sa Ladislav Zátorský, obhajca obžalovaného. 

"Som spokojný," vyjadril sa obžalovaný. "Obžalovaný má nejaké možnosti situáciu ešte zmeniť, či už dovolaním alebo ústavnou sťažnosťou," dodal obhajca Zátorský. Filipa odváža eskorta zo súdu rovno do väzenia. Svoj trest si odpyká v base so stredným stupňom stráženia.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy