Jasno
22°
Bratislava
Roland
9.5.2024
Zásah NAKA na východe Slovenska: Mali zadržať študenta pre podozrenie z účasti na terorizme
Zdielať na

Zásah NAKA na východe Slovenska: Mali zadržať študenta pre podozrenie z účasti na terorizme

HUMENNÉ / NAKA zadržala na východe 19-ročného študenta pre podozrenie z účasti na terorizme a z prechovávania extrémistického materiálu. Štábu televízie JOJ sa podarilo hovoriť s jeho otcom. Obvinenie všetkých šokovalo. Ide o výborného študenta, ktorý o týždeň maturuje a chystal sa na medicínu.

Rozruch v Humennom spôsobil zásah príslušníkov NAKA, ktorí sa rozbehli do jedného z bytov. Zdržali 19-ročného študenta gymnázia. "Bolo tu asi 6 áut s bratislavskou značkou, veľká dodávka, civilné autá - ich tu bolo asi 20," opísala suseda.

Štáb TV JOJ hovoril s otcom zadržaného chlapca. Ten tvrdí, že u syna si s manželkou nevšimli nič podozrivé. Práve naopak – ide o výborného študenta. Podľa slov otca ho ani v škole nepovažovali za problémového žiaka. "Vyšetrovateľ Národnej kriminálnej agentúry po vykonaní procesných úkonov obvinil S. S. zo zločinu 'niektoré formy účasti na terorizme' a z prečinu 'prechovávanie extrémistického materiálu'," informovala Denisa Bárdyová, hovorkyňa Prezídia Policajného zboru SR.

Otec tvrdí, že za jeho obvinením môže byť to, že sa na internete zapájal do četov, ktoré môžu súvisieť s trestnými činmi, z ktorých je syn obvinený. Dodáva, že sa rád obliekal do maskáčového oblečenia. Po skončení strednej školy sa chcel venovať vojenskej medicíne alebo pôsobiť ako záchranár.

Podľa susedov išlo o veľmi slušného chlapca z dobrej rodiny. Zásah ich poriadne prekvapil. "Nikto by to nepovedal. Prekvapilo ma to, lebo chlapec je taký slušný. Pozdraví, nie je problémový, aj dvere podrží, keď z nákupu ideme," priblížila suseda. "V tomto štádiu vyšetrovania nie je možné poskytnúť podrobnejšie informácie, urobíme tak akonáhle to procesná situácia umožní," uzavrela Bárdyová.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy