Oblačno
13°
Bratislava
Lea
29.4.2024
Prekvapivý nález. Pri výkopových prácach objavili stovky mín z 2. svetovej vojny
Zdielať na

Prekvapivý nález. Pri výkopových prácach objavili stovky mín z 2. svetovej vojny

BRATISLAVA / Stovky kusov vojenskej munície odhalili za posledné tri dni pyrotechnici v bratislavskej Petržalke. Aj jeden kus dokáže pri manipulácii zabiť viacero ľudí. Na protipechotné míny narazili robotníci pri prácach na káblovej trase pre semafor.

"V prípade nálezu podobnej munície s ňou v žiadnom prípade nemanipulujte a ihneď informujte políciu. Následky neodbornej manipulácie s takýmito predmetmi by boli v prípade ich explózie fatálne," upozornila polícia.

V bratislavskej Petržalke našli stovky mín z 2. svetovej vojny

Polícia našla v utorok 5. marca stovky mín z druhej svetovej vojny. "Policajní pyrotechnici po obhliadke potvrdili, že ide o nemecké protipechotné míny S-35. Nájdených bolo približne 400 kusov munície, ktorú policajti za dodržania prísnych bezpečnostných opatrení z miesta odviezli," uviedol hovorca Krajského riaditeľstva Policajného zboru (KR PZ) v Bratislave Michal Szeiff.

V súvislosti s týmto prípadom polícia vyzval občanov, aby v prípade nálezu podobnej munície s ňou v žiadnom prípade nemanipulovali a ihneď informovali políciu.

Za 3 dni sa nazbieralo 1 093 kusov munície

Polícia zaistila počas troch dní zaisťovacích prác v bratislavskej Petržalke 1 093 kusov nevybuchnutej vojenskej munície. Informovala o tom na sociálnej sieti. "Jednotlivé kusy munície boli zaistené, prevezené z miesta nálezu a v dohľadnej dobe budú zničené," ozrejmili policajti.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy