Zatiahnuté
19°
Bratislava
Galina
3.5.2024
Kočík si našla v záložni: Okradnutá mamička ho vypátrala sama
Zdielať na

Kočík si našla v záložni: Okradnutá mamička ho vypátrala sama

POPRAD / Mladá mamička z Popradu varuje rodičov, aby si kočíky nenechávali na spoločných chodbách. Zlodeji sa dokážu dostať do bytoviek a ukradnúť ich. Stalo sa to aj jej. Napokon ho našla v popradskej záložni.

​Kočík jej pred pár dňami ukradli pred bytom. "Išla som domov a zistila som, že nemám kočík pred dverami," povedala okradnutá mamička. Ako sa zlodej dostal do vchodu a či ho niekto nechtiac pustil nevie nikto. Všetky matky si vedia predstaviť, aké to je prísť o túto nevyhnutnosť pre ich malé nevinné ratolesti. Silvia preto uverejnila výzvu na sociálnej sieti aj s fotografiou kočíka. 

Možno niekto niečo videl alebo počul. "Dala som výzvu na internet, ktorá sa veľmi rýchlo rozšírila, za čo všetkým ďakujem," dodala Silvia. Zašla aj na políciu a podala trestné oznámenie. Zároveň začala pátrať aj po svojej linke. Nevynechala ani záložne a v jednej z nich kočík našla. "Pani už vedela, pretože výzvu videla," uviedla okradnutá mamička. 

Za kočík dostal zlodej 20 eur

Zvláštne je aj to, že keď žena zo záložne o výzve vedela, nekontaktovala políciu ani samotnú majiteľku. Na nález upozornila policajtov až majiteľka kočíka. Tí ho zaistili a o pár hodín ho už mala späť. "Za tento kočík dostal zlodej 20 eur. Ide o trestný čin, pretože hodnota presiahla 266 eur. Neviem, či mu tých 20 eur stálo za to," povedala Silvia. 

"V danom prípade vedie polícia trestné stíhanie vo veci trestného činu krádeže. Policajti vykonávajú procesné úkony s cieľom stotožniť páchateľa uvedeného skutku," informovala hovorkyňa KR PZ Prešov Jana Ligdayová. "Určite odporúčam všetkým, aby si dali kočíky do bytov, aj keď viem, že keď nie je pekné počasie, je s tým veľa práce. Stále lepšie ako behať po záložňach," dodala Silvia. Takisto sa pravdepodobne neoplatí otvárať vchody cudzím ľuďom. 

Súvisiace články

Najčítanejšie správy