Zatiahnuté
13°
Bratislava
Roland
9.5.2024
Na východe sa samovoľne pohol rušeň. Prešiel až 17 kilometrov
Zdielať na

Na východe sa samovoľne pohol rušeň. Prešiel až 17 kilometrov

Zdroj: TASR

SPIŠSKÁ NOVÁ VES / V Spišskej Novej Vsi sa samovoľne pohol rušeň, zastavili ho až za Markušovcami. Pre udalosť bola od 19.23 do 20.30 h prerušená železničná doprava v úseku Spišská Nová Ves - Markušovce - Spišské Vlachy. Následne bola čiastočne obnovená po druhej traťovej koľaji.

Udalosť spôsobila podľa webu Železničnej spoločnosti Slovensko (ZSSK) meškanie viacerých vlakov. Uvoľnený rušeň patril podľa železníc nákladnému dopravcovi LRL - Lokorail. "Rušeň bol odstavený a pravdepodobne nebol dopravcom zaistený. Došlo k rozrezu výhybky číslo jeden smerom na Markušovce. Upovedomil na to výpravca ŽSR," informovala Bahýlová.

Rušeň nabral rýchlosť

Na zastavenie rušňa boli v Markušovciach po prvej koľaji uložené zarážky, ktoré ho však nezastavili. Ďalšie zarážky boli uložené za Markušovcami v smere na Spišské Vlachy, kde sa rušeň podarilo zastaviť. "Rušeň mohol ísť rýchlosťou aj 60 kilometrov za hodinu. Prešiel úsek 17 kilometrov. Našťastie, k zrážke nedošlo, keďže zamestnanci ŽSR pohotovo zareagovali," doplnila pre TASR hovorkyňa ŽSR.

Škody spôsobené samovoľným posunom rušňa sú predmetom vyšetrovania. Na stiahnutie vozidla vyslali rušeň Železničnej spoločnosti Cargo zo Spišskej Novej Vsi.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy